Hoe lang ben je al lid?
Vanaf 1985.

In welke groep loop/fiets je en wie zijn je trainers?
Ik heb bij sportief fietsen altijd alleen de trainingen gedaan. De laatste paar jaar met hulp van Klaas, die het van mij gaat overnemen.

Wat vind je leuk aan de groep waarin je traint?
Het is een vaste groep mensen die al jaren mee fietsen en altijd trouw komen, behalve met hun vakantie. Het is een leuke groep met mensen, die het goed met elkaar kunnen vinden.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
Wat ik leuk en goed vind,  is dat het sociale mensen zijn die met elkaar meedenken en iedereen in zijn waarde laten.

Wat doe je als vrijwilliger?
Als vrijwilligster ben ik vooral verantwoordelijk voor mooie fietstochten en een goede sfeer in de groep.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Zelf was ik al jaren hardlooptrainster. Het fijne gevoel voor vrijwilligster zat er al gauw bij mij in. Bij het sportief fietsen was ik er vanaf het begin en wisselde ieder jaar van trainer. Totdat ik het overnam en het niet meer losliet en het al die jaren (25 jaar!) met heel veel plezier heb gedaan. Mijn gezondheid (COPD) gaat niet goed, dus moet ik er helaas nu mee stoppen.

Heb je een voorbeeld van een erg leuke ervaring als vrijwilliger?
Ja wel een paar:
– met warm weer een ijsje eten onderweg, Klaas nam 3 bollen en Yolanda riep, “je nieuwe pak past niet meer”;
– we waren in de buurt van Nunspeet. Vraagt iemand aan mij “zijn we niet te vroeg thuis want we zijn bijna bij Paleis Soestdijk”;
– op de Ginkelse heide was het koffietijd. Er kwam een kudde runderen aanlopen, die aten een koek op en Marry kreeg een lik in haar gezicht.

Heb je een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Vrijwilligers zijn altijd nodig. Als je trainer zou willen worden, denk er goed over na. Je moet het met liefde en plezier doen. Ook voor éénmalig helpen, bijv. met een wedstrijd achter de bar, er zijn zoveel dingen waar je mee kunt helpen. Niet alleen voor je zelf sporten, maar ook je hulp bieden. Pas dan gaat het met AV Triathlon goed.