Sinds 2018 kunnen RaceRunning-atleten wekelijks trainen bij AV Triathlon. Het ideaal is dat kinderen met en zonder beperking deel uitmaken van dezelfde sportvereniging en zij samen aan atletiek doen. De trainingen zijn gestart in park Schothorst (bij vereniging Altis). Met de komst van de nieuwe atletiekfaciliteit in Birkhoven kunnen de trainingen nu ook bij onze eigen club gehouden worden. Dat is een hele verbetering. Immers, nu kunnen de junior-atleten bij de eigen club trainen en worden zij onderdeel van het gehele clubgebeuren. Denk aan de clubkampioenschappen, het Sinterklaasfeest en vorig jaar nog de Vlasakkerloop.

De huidige baanlengte van 200 meter is voor de atleten-RaceRunning niet ideaal. Zij kunnen geen rondes rennen, trainen geen langere afstanden en moeten aan het einde van de baan moeilijke draaiingen maken om terug te keren naar de start. Dit is niet veilig en niet wenselijk.

Daarom hebben we het plan opgevat om de atletiek accommodatie aan te passen, zodat deze toegankelijk wordt voor sporten met een handicap. Concreet betekent dit het plaatsen van een zgn. ombaan en het verbreden van de toegang tot de baan. Afgelopen twee jaren is in samenwerking met de SRO en de gemeente een ontwerp opgesteld. Via subsidies, fondsen en giften is een groot deel van de financiering opgehaald. Recent is € 5.000,- ontvangen van Menzis, het K.F. Heinfonds heeft € 5.000,- gedoneerd en Stichting Goede Doelen nH1816 heeft ook € 5.000,- toegezegd. De commissie RaceRunning is heel blij met deze sponsoring. Er is nog tussen de 15.000,- – €20.000,- om de aanpassing te realiseren. Daarvoor komen er nog een paar acties waar we onze leden van jong tot oud graag bij betrekken!

Wat gaan we doen?
We zijn met een aantal acties bezig, waaronder een crowdfunding actie. Daarvoor kunnen we ideeën gebruiken. Misschien wil je wel een actie op school doen of in je buurt, voor collega’s of familie. Er is een projectplan met begroting beschikbaar. Als de begroting ‘rond’ is, kunnen we half 2021 beginnen met de aanleg. En is de buitenring eind volgend jaar klaar!
Meer informatie vind je op https://avtriathlon.nl/racerunning/
Tips, ideeën en vragen kun je mailen naar racerunning@avtriathlon.nl.

Namens de commissie Racerunning, Gerda Visser

STEM NU !! AV Triathlon genomineerd voor ANWB-fonds, dus kans op € 10.000.

 

 

 

 

 

 

 

Het project “Ruim Baan voor de Racerunners” is genomineerd voor het ANWB-fonds en we maken dus kans op 10.000 euro! Met dit project wordt de trainingsaccomodatie aangepast zodat sporters met en zonder beperking SAMEN kunnen sporten. Help ons om de prijs te winnen en stem vandaag nog via www.anwb.nl/stem