De vrijwilligerscommissie ging in gesprek met Hein Dekker, voorzitter en ‘gezicht’ van de commissie hardlopen volwassenen. In de wandelgangen ook wel ‘de trainerscommissie‘ genoemd.

Wat doet de trainerscommissie?
Hein: “Deze commissie is er voor alle trainers die training geven aan volwassen lopers. Een belangrijke commissie, want met zo’n 50 trainers verzorgen wij vele trainingen voor alle trainingsgroepen van AVT. Bijna alle dagen van de week, in weer en wind, het hele jaar door.

Wij regelen dat er zowel in de zomer als in de winter een rooster is voor de trainingen op alle niveaugroepen. En dat er ook voldoende trainers zijn, zodat we altijd twee trainers hebben per niveaugroep. Daarnaast zorgen we ervoor dat nieuwe trainers worden opgeleid en dat alle trainers ook genoeg kwaliteiten in huis hebben en zichzelf als trainer verder kunnen ontwikkelen.

We vinden het belangrijk dat de trainingen goed door onze trainers worden begeleid, en dat ze herkenbaar zijn door de AVT-kleding. Ook dragen we eraan bij dat onze trainers zijn voorbereid op een eventuele calamiteit, door het oefenen van situaties, het jaarlijks opfrissen van de reanimatiekennis en heel praktisch het hameren op een gevuld EHBO tasje. En als een trainer geblesseerd raakt of met ander ‘lief en leed’ van doen heeft, zijn wij er ook weer voor onze trainers.”

Waarom is de commissie zo belangrijk?
“Onze loopvereniging is een smeltkroes van diverse karakters en culturen. Met veel vrijwilligers die deze vereniging “dragen”. De commissie zorgt dat de trainers, ons hart van de vereniging, gepassioneerd en verantwoord al hun trainingen kunnen blijven geven.”

Waarom heb jij ervoor gekozen om in de trainerscommissie te gaan?
We zijn met negen leden in deze commissie voor diverse zaken verantwoordelijk. We hebben een structuur als elk ander bestuur. Voorzitter, secretaris en commissieleden. We proberen middels regelmatig overleg alle grote en kleine vraagstukken op te lossen. Samen met het bestuur kijken we verder en maken een beleid dat voor de continuïteit op langere termijn zorgt en kwaliteit garandeert.”

Wat vind je er zo leuk aan?
“Het is net als een bedrijf. Beleid maken en soms kleine conflicten oplossen. Inspelen op nieuwe ontwikkelingen op hardloopgebied. Praktische zaken regelen. Je bent binnen deze commissie nooit uitgekeken en nooit klaar. Een mooie taak voor een goed doel….mensen laten bewegen op een verantwoorde manier.”

vlnr Christl Foekema, Joop Klein Haarhuis, Ruud van den Eshof, Gies Stolze en Hein Dekker

vlnr Christl Foekema, Joop Klein Haarhuis, Ruud van den Eshof, Gies Stolze en Hein Dekker

vlnr: Ton Duits, Anique van der Meijden en Ruud van Basten

vlnr: Ton Duits, Anique van der Meijden en Ruud van Basten

 

 

 

 

 

 

 

interview: Carola Vlooswijk namens de vrijwilligerscommissie