Zaterdag 12 december verzamelden rond 8.30 ongeveer 69 hardlopers voor het jaarlijks terugkerende schoolreisje onder leiding van Ruud van den Eshof en Joop Klein Haarhuis.
Het weer was mild, de stemming eveneens en de groep zat al snel in de bus. Wekelijkse training viel af te lezen aan de discipline waarmee een en ander verliep. De betaling verliep zonder strubbelingen, hoewel zonder pinautomaat, en ook het zoeken van een plaatsje in de bus leidde niet tot grote schermutselingen.
Zelfs de lopers die vanwege plaatstekort moesten staan in de bus hoorde je niet klagen. De opwinding steeg naarmate we verder van het clubhuis verwijderd raakten. Dat was hoorbaar aan het geluidsvolume en zichtbaar aan de beslagen ruiten. We wisten nog niet wat ons te wachten stond…

2015_12 groepsfoto1 busuitjeRob Vermazen achtervolgde ons gedurende de hele rit, hij bestuurde de bezemwagen. Dit deed hij zo kundig dat niemand bezeerd raakte en zijn auto verder leeg bleef. (Op wat mee gegeven jassen na) Joop reed in eigen auto met enkele lopers die de pakken water en koek vasthielden tot het startpunt in Den Dolder. Halverwege de route deelde Joop het water en koek uit aan de lopers en maakte van de tevreden koppies een mooi groepsportret.

 

Twee trainers begeleidden de groep waarvan Ruud op kop, hij had gelukkig de route vooraf gecontroleerd. Zo wist hij dat het hek bij de vliegbasis Soesterberg, ondanks dat deze in onbruik is geraakt, ons beschermde tegen terroristen. En waarschuwde ons, waar nodig, op het pad te blijven om mogelijke risico’s te vermijden.

2015_12 groepsfoto2_busuitjeDe route kende enkele educatieve momenten; we liepen over een ecoduct en voelden ons veilig en vrij om van de ene naar de andere kant van de rijweg of spoorbaan te kunnen gaan. Het uitzicht en het landschap waren prachtig, het vernieuwde vliegtuigmuseum lag er als een plaatje bij en dat gold ook voor het landgoed De Paltz. Hier resideert Herman van Veen en gevolg. Herman is beschermheer geworden van de School voor Talent (muziekschool) en stelt daarmee zijn artisticiteit en locatie ter beschikking.

 

Wij passeerden op een vroeg tijdstip en hebben om die reden niet bij hem aangebeld, maar zijn hem natuurlijk wel dankbaar voor de aangeboden gunsten.
Dit alles was in de route opgenomen, die we met recht afwisselend mogen noemen: sociaal, sportief, historisch en cultureel verantwoord. Hoe gaaf is dat? Namens de deelnemende lopers: dank!

Cassandra Ligthart