Op zaterdag 11 maart kwam Marjo Hoedemaker (voor de meeste Amersfoorters bekend van Dierenpark Amersfoort) bij ons twee grote zakken schoenen ophalen. Hij vertelde die ochtend dat hij bij Runners4Life ook nog een aantal 2e hands schoenen ging ophalen. Maar liefst 300 paar schoenen heeft hij deze ochtend opgehaald.

De opgehaalde schoenen worden verzameld in een loods van de dierentuin. Als er voldoende schoenen en kleding verzameld is, wordt er een container besteld om daar alles in te laden. Vervolgens wordt er gekeken naar een gunstig tijdstip (d.w.z. zo goedkoop mogelijk) om de container te verschepen naar Zuid-Afrika.

Waarom Zuid-Afrika? Daar heeft Marjo veel contacten opgebouwd en vrienden gemaakt destijds vanwege zijn werk in de dierentuin. De laatste zending die daar is afgeleverd bij een bestaande voetbalvereniging veroorzaakte bijna een burgeropstand.  🙂

Dus voor alle leden van AV Triathlon… neem je oude loopschoenen mee naar het clubhuis, deponeer ze in de ton die in de hal staat. En menigeen in Zuid-Afrika maak je er blij mee!

Namens de beheercommissie, Martha Meijer