De eerste trainingsgroepen hebben al gebruik gemaakt van de nieuwe baan en zijn zeer enthousiast. De nieuwe trainings-accommodatie tegenover het clubhuis van AV Triathlon is eind juni opgeleverd. Daarnaast hebben we van de SRO toestemming gekregen om de faciliteiten te gaan gebruiken. Met name de speelse elementen zoals de trap, de hellingbaan en de twee bootcampparken zijn al populair. Mooi dat we dit punt in het project bereikt hebben want hier was het immers allemaal om begonnen: lekker sporten & bewegen.

Met de ingebruikname van deze accommodatie kan de drukte op de Atletiekbaan Schothorst wat afnemen. Want op bepaalde uren zijn er hier meer dan 150 atleten tegelijk aan het sporten. Ook verwachten we dat de wachtlijst voor de jeugd kleiner kan worden. Momenteel staan maar liefst 250 kinderen op de wachtlijst (beide verenigingen samen).

We krijgen veel vragen over hoe het nu precies zit met het eigenaarschap van deze accommodatie. Dit is als volgt:

1. De Gemeente Amersfoort is de investeerder en de eigenaar;

2. de SRO is de beheerder en verhuurder;

3. AV Triathlon en AV Altis zijn de gelijkwaardige hoofdhuurders. De verhuur is zodanig geregeld dat wij als AV Triathlon én AV Altis samen vrijwel het hele jaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag de accommodatie kunnen gebruiken.

Dit biedt uiteraard veel mogelijkheden waar we graag gebruik van gaan maken. De aanleg van de voorzieningen heeft 400.000 Euro gekost.

Inmiddels zijn we gestart met het inventariseren van de trainingsbehoeftes. De ruime belangstelling is mooi maar we moeten natuurlijk wel gaan afstemmen wie wanneer gebruik gaat maken van de nieuwe faciliteiten. Behalve de diverse gebruikersgroepen in onze eigen vereniging (jeugd, bootcampers, wandelaars, volwassen hardlopers) heeft ook onze zustervereniging wensen. We gaan na de inventarisatie een voorstel uitwerken en met de diverse belanghebbenden bespreken.

En ‘last, but not least’: later dit jaar komt er nog een officiële openingsfestiviteit.

Mochten er vragen zijn dan kan je hiervoor altijd terecht bij Lex Borghans.