2018, wat een jaar!

Wat is er veel werk verzet. Wat begon met een leuk plannetje, een trainingsgroep starten voor kinderen met een lichamelijke beperking, is een best wel groot project geworden. En wat is het leuk om te doen! De racerunnergroep is goed op stoom en hoort al helemaal bij de club. Dat lijkt heel gewoon, maar wij vinden dat bijzonder. En wij vinden dat bijzonder leuk. Iedereen die ons heeft geholpen, aangehoord, van advies heeft voorzien, geld heeft gegeven en alle leden van AV Triathlon, BEDANKT!

2018 was voor ons, de commissie Racerunning samen met de racerunneratleten en hun ouders een veelbewogen jaar. We hebben genoten, moesten er hard voor werken, we hebben grote en kleine overwinningen geboekt en we kregen fantastische hulp!

Genieten:
Een warm welkom bij AV Triathlon. Vanaf het begin voelen de racerunneratleten en hun ouders zich fantastisch opgenomen in het verenigingsleven van AV Triathlon. Het bestuur heeft de plannen omarmd en ondersteund. De racerunneratleten konden meedoen aan clubactiviteiten zoals de Nieuwlandse Wallenloop, het pupillenweekend, clubkampioenschappen en Vlasakkerloop. Genieten, dat kunnen de racerunneratleten als ze op eigen kracht over de atletiekbaan lopen of rennen. Even zonder rolstoel of rollator, even zonder hulp, maar ‘gewoon’ met de eigen benen en ‘gewoon’ even zelf bepalen hoe snel, of welke kant op. En genieten ook, als ze thuis over hun sportprestatie kunnen vertellen. En genieten, als ze onder luid applaus de finishlijn passeren bij een evenement of wedstrijd. Genieten, om samen met leeftijdgenootjes te sporten. Genieten ook voor de ouders, die even niet continu hoeven te helpen, maar ‘gewoon’ even kunnen kijken naar hun sportende kinderen.

Hard werken:
Zeker, het is hard werken, zo’n nieuwe sportgroep starten. Kinderen met een leeftijd uiteenlopend van 6 tot 17 jaar, met verschillende beperkingen, die elkaar nog niet kennen en nog niet eerder aan sport hebben gedaan. En wij, zonder trainerservaring… Hard werken was het ook voor de kinderen om zo’n nieuwe sport onder de knie te krijgen. 10 weken hadden we om te zorgen dat we allemaal 900 meter konden afleggen met de racerunner. Sommige atleten redden de eerste training ongeveer 200 meter… Ook van de ouders werd wat gevraagd. In september deden wij samen met 3 ouders een trainerscursus, zodat we even voort kunnen. En het allerhardst deden we ons best eind november in de gemeenteraad, samen met 2 ouders maakten we gebruik van ons spreekrecht bij ‘de Ronde’. We hebben geknokt voor een goede WMO-regeling voor de aanschaf van racerunners.

Grote en kleine overwinningen:
Mooi! Alle deelnemers halen de finish bij alle evenementen. Dat betekent dat alle atleten een enorme vooruitgang hebben geboekt, sommigen hebben hun loopafstand verviervoudigd! Meedoen aan de Nieuwlandse Wallenloop, meedoen aan de clubkampioenschappen, meedoen aan de Vlasakkerloop, meedoen aan het pupillenweekend, allemaal overwinningen voor de deelnemers. Op de training oefenen we ook op de werponderdelen van de atletiek en alle deelnemers hebben bij de clubkampioenschappen een persoonlijk record geworpen. En het lijkt erop dat we door het inspreken bij de gemeenteraad een goed resultaat hebben behaald. Vanaf 2019 is er meer ruimte voor volledige vergoeding van een racerunner.

We kregen fantastische hulp!
Zonder hulp geen racerunning. We hebben zoveel hulp gekregen en dat is zo ontzettend fijn!

– NSGK, die ons de racerunners voor de pilotperiode leende en van wie wij nu nog steeds de racerunners mogen lenen voor de leden die nog geen eigen racerunner hebben.
– Fondsen en subsidies. We hebben veel geld gekregen, hard nodig voor baanhuur, opslag, materialen en nog veel meer.
– Hulpjunioren! Bij deze groep is nog veel hulp en begeleiding nodig en die krijgen onze atleten met veel enthousiasme en plezier van Chaja, Hanna en Jolijn.
– Hulptroepen. Bij de evenementen lopen de racerunneratleten samen met loopmaatjes. Die kunnen waar nodig een beetje helpen en het is nog gezellig ook. Fay, Hugo, Nathan, Floris, wat fijn dat jullie zo af en toe kunnen helpen.
– Vervoer en sleutelen aan de racerunners. Soms zijn extra handjes zo handig, Evelien en Maarten!
– Ouders van de racerunneratleten, wat fijn dat jullie zo enthousiast meedenken over alles wat er komt kijken bij deze trainingsgroep. Dat is echt super.
– De titel: Clubheld van de Regio Amersfoort. Hierdoor kregen we heel veel aandacht in de media en dit heeft echt geholpen om meer bekendheid geven aan onze sport en onze vereniging. Iedereen heel erg bedankt voor het (verzamelen van) stemmen!
– Raad en daad en advies en een luisterend oor. Iedereen bedankt daarvoor!
– Beppy Verheul heeft geld voor ons ingezameld in de collecteweek van NSGK. Fantastisch, hiervoor kunnen we speciaal trainingsmateriaal gaan kopen!
– We hebben van dhr van der Vat een prachtige donatie gekregen van 15 000 Euro voor Racerunning!

Wij hebben zin in een nieuw RaceRunningjaar!

Gabrielle van Asbeck
Henriëtte Stemerdink
RaceRunningtrainers