Op 24 april vierden we met team Frame Running een klein feestje met een grote verrassing! Dankzij Dirk Kuyt Foundation beschikken wij nu over een prachtige op maat gemaakte aanhangwagen. Dit is voor ons dé oplossing om de frames op een praktische en veilige manier naar de Frame Running wedstrijden en -evenementen te vervoeren. Wat zijn wij blij dat Dirk Kuyt Foundation onze wens heeft gerealiseerd!

Met deze aanhanger is het mogelijk om running frames veilig te vervoeren. Hierdoor kunnen onze Frame Running atleten meedoen aan wedstrijden en evenementen en kunnen wij de running frames meenemen naar workshops en sportdagen om nog meer mensen te laten kennismaken met Frame Running. Dat is echt geweldig en wij zijn Dirk Kuyt Foundation heel erg dankbaar!

Frame Running is een para-atletiekonderdeel en Frame Running atleten hebben moeite met zelfstandig lopen of rennen, daarom gebruiken zij voor het sporten een running frame, waarmee zij wel kunnen rennen, aan atletiek meedoen en langere afstanden kunnen afleggen. Veel van deze atleten gebruiken in het dagelijks leven hulpmiddelen zoals spalken, een rolstoel of een rollator. Voor het overige is team Frame Running een ‘gewoon’ sportteam, net als de andere teams van AV Triathlon, dus ook voor dit team zijn er wedstrijden en evenementen op verschillende plaatsen in het land.

Lustrum
Vijf jaar geleden begonnen we bij AV Triathlon met een Frame Running team van 6 jonge atleten. Naar een wedstrijd of evenement gaan was soms even gedoe, maar het lukte altijd wel om de (niet al te grote) hulpmiddelen over de beschikbare auto’s te verdelen en mee te krijgen. De afgelopen jaren is het team gestaag gegroeid en sinds de zomer is er een 18+ trainingsgroep bijgekomen. Team Frame Running AV Triathlon bestaat inmiddels 5 jaar en telt nu 16 atleten!

Het team is dus meer dan verdubbeld, dat betekent ook veel meer running frames én meer rolstoelen en rollators. Ongemerkt gingen we steeds minder op pad: een wedstrijdtraining op de Schothorsterlaan? Deden we liever niet, veel te veel gedoe om alles mee te krijgen. En ja, door corona waren er ook niet zoveel evenementen, dus dat kwam eigenlijk best goed uit.

Plannen maken
En nu kunnen we weer op pad! Op 24 april hebben we de aanhanger direct gebruikt om de running frames mee te nemen naar de Schothorsterlaan. Daar kregen de Frame Running junioren en senioren, samen met de C1-junioren een sprintclinic van trainer Werner Andrea. Op 13 mei nemen de trainers running frames mee om een Frame Running Clinic te geven op de landelijke Spina Bifida Dag in Baarn. We gaan meedoen aan trainingen voor de Fun Triatlon, we gaan meedoen aan de Frame Running Vierdaagse en op 10 juni gaan we met het hele team naar de Landelijke Frame Running Cup in Bergen op Zoom.

We kunnen weer mooie plannen maken, want we weten dat de running frames veilig mee kunnen!

Dirk Kuyt Foundation, super-super-superbedankt!

Team Frame Running AV Triathlon