Regen en modder…Een succesformule wanneer je als organisatie de Clubkampioenschappen Cross organiseert. Maar de voorspelde regen bleef uit en dat was voor alle deelnemers en vrijwilligers toch wel een fijne bijkomstigheid. De modder die er wel lag, werd door de meeste lopers behendig ontweken.
Het parcours lag er prachtig bij in Bos Birkhoven. Met hoogtepunten als het openluchttheater en de trap aan het water kregen onze leden een mooie uitdaging voorgeschoteld. Luc van der Meer was ook dit jaar aanwezig om het evenement van begin tot eind aan elkaar te praten en deed dit weer geweldig! Om 9.15 uur begonnen de mannen en vrouwen aan hun wedstrijd over 8 km. De naam ‘Rik Goethals’ was vooraf nog niet gegraveerd in onze nieuwe wisselbeker, maar hij maakte de verwachtingen meer dan waar en won met overmacht. Bij de vrouwen ging Acacia Falkena er met de winst vandoor.
Een mooie strijd was er ook bij de jongens pupillen C, waar Sandor Abrahamse slechts 1 seconde voor Robin Stuur over de finish kwam. Ook de meisjes in deze categorie maakten er een strijd van hoog niveau van. Jikke van der Ploeg won daar van teamgenoot Emma Landman en bleven ook nog eens alle jongens voor. Bij de meisjes pupillen A kwamen Stella, Itske en Puck vrijwel gezamenlijk over de finish als snelste 3, zo klein was het verschil.
Ook in alle andere categorieën werd er gestreden, genoten en afgezien. Maar één categorie kreeg duidelijk meer handen op elkaar dan de anderen: de Racerunners. Deze lopers, die met behulp van een driewielig loopframe, hun wedstrijd afleggen, leverden misschien wel de knapste prestatie van vandaag! Dat sport voor iedereen is en een verbindende factor heeft, konden we hier duidelijk zien.
Het gehele evenement werd een succes door de fantastische begeleiding van vrijwilligers op verschillende posten in het bos, de fotograaf, de mensen van de EHBO, mensen achter de bar, de voor- en achterfietsers, bouwers van start/finish, wedstrijdleiding/jury en alle overige vrijwilligers!
Er is altijd ruimte voor verbetering. Zo hopen we volgend jaar nog meer deelnemers bij de dames/heren te mogen ontvangen. Verder kijken we, zoals gezegd, terug op een geslaagde editie.
De Clubkampioenschappen zijn terug na een jaar te zijn weggeweest, en daar genieten we voorlopig nog even van na!

Ries de Beer maakte een mooie fotoserie van de clubkampioenschappen, bekijk alle foto’s hier.

Tot volgend jaar,
De organisatie