Doe je mee? 
De Vlasakkerloop is niet meer weg te denken op de Amersfoortse hardloopkalender. Vorig jaar waren er maar liefst 1100 deelnemers aan dit sfeervolle evenement. Ook dit jaar, op zondag 28 oktober, verwacht de organisatie weer een grote toestroom. Het is bij uitstek een wedstrijd waar je als lid van AV Triathlon aan mee kunt doen. Of je nu veel of weinig ervaring hebt met wedstrijden. Neem gerust een collega, vriendin of buurman mee! Nieuw is dat je ook met een bedrijfsteam kunt meedoen. En er komt weer een exclusief Vlasakkerloop loopshirt, in AVT-blauw deze keer.

Pittig parcours
Voor iedereen is er wel een afstand die bij je past: de 5 km cross, de 10 km cross of de 10 Engelse mijl (16 km). Op volgorde van starttijd geven we je vast een voorproefje. Om 10.30 uur klinkt het startschot voor de 10 km cross. Deelnemers lopen over een nagenoeg onverhard parcours (200 meter verhard) door bos Birkhoven, het Monnickenbos en de rand van de Korte Duinen. Om 12.00 uur begint de 5 km cross, met een pittig en onverhard parcours door bos Birkhoven. En om 14.00 uur starten de lopers van de 10 mijl Prestatieloop. Hen wacht een bijna geheel verhard parcours over nagenoeg verkeersvrije wegen met een kern over het heuvelachtige militaire oefenterrein de Vlasakkers. Op het hoogste punt heb je een uniek uitzicht over de wijde omgeving. Voor deze langste afstand geldt een tijdslimiet van 2 uur. Start en finish zijn steeds bij ons clubhuis in Birkhoven. Al met al een prima start van het cross-seizoen en wat de 10 mijl betreft: met het geaccidenteerde terrein een goede voorbereiding op de Zevenheuvelenloop.

Jeugd en wandelaars
Naast hardlopen voor volwassenen kunnen ook de jongere lopers laten zien wat ze kunnen! Kinderen t/m 8 jaar kunnen meedoen aan de 1 km Kidsrun, van 9 t/m 12 jaar wordt dat een afstand van 2 km. Start om 13.00 uur resp. 13.15 uur. Ook de wandelaars komen deze dag aan hun trekken. Tussen 9.30 en 10.15 uur kunnen zij starten vanaf Fletcher Hotel het Witte Huis. Afstand naar keuze: 10, 15 of 20 km. De 10 km wandelaars komen via Bos Birkhoven en de Korte Duinen op natuurgebied de Stompert. De 15 km maakt een extra lus door de Stompert en door de Korte Duinen. De 20 km wandelaars maken nog een extra lus over het heuvelachtige militaire oefenterrein de Vlasakkers. Alle wandelaars finishen bij het clubhuis.

Doe mee als bedrijfsteam
Een bedrijfsteam bestaat uit minimaal 5 deelnemers, die aan hetzelfde onderdeel meedoen. De samenstelling (man/vrouw) en omvang is verder vrij naar keuze. Een bedrijfsteam kan inschrijven voor de prestatielopen 5 km, 10 km of 10 mijl/16 km (alle leden van het team lopen dus dezelfde afstand) of voor het wandelen (waarbij de leden van het team kunnen kiezen uit 10, 15 of 20 km). Een bedrijf kan inschrijven met meerdere bedrijfsteams. Lees meer: http://www.vlasakkerloop.nl/doet-bedrijfsteam-mee-aan-5e-vlasakkerloop/

Inschrijven
Bij je inschrijving kun je direct een uniek Vlasakkerloop shirt bestellen. Dit kan tot uiterlijk maandag 1 oktober. Zolang de voorraad strekt! Voor alle deelnemers aan het hardlopen is er een medaille (voor de wandelaars tegen een kleine vergoeding). Kosten voorinschrijving: kidsrun 3 euro, 5 km cross 8 euro, 10 km cross 10 euro, 10 mijl 13 euro. De voorinschrijving sluit op donderdag 25 oktober 2018. Na-inschrijving is mogelijk op zondag 28 oktober, tot een half uur voor de start van het betreffende onderdeel. Kosten na-inschrijving: kidsrun 4 euro, 5 km cross 10 euro, 10 km cross 12 euro, 10 mijl 15 euro. Wandeltochten alleen na inschrijving: 4 euro (zonder medaille) of 5 euro (met medaille).

Goed doel
Bij je inschrijving kun je vrijwillig een bedrag doneren voor het goede doel: een hometrainer voor mensen die langere tijd in het ziekenhuis zijn opgenomen. Zij gaan vaak snel achteruit in conditie. Met de hometrainer worden ze gestimuleerd om toch in beweging te blijven, wat bijdraagt aan hun behandeling en herstel. Maak jij een sportief gebaar naar de Vrienden van Meander? Elke euro telt!

Ophalen startnummers
Het startnummer wordt vooraf niet per post toegezonden. Je kunt het ophalen in het clubhuis op zondag 28 oktober voorafgaand aan de wedstrijd, of op zaterdag 27 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur.

Loop jij in het blauw?
Omdat de Vlasakkerloop een toonaangevend AV Triathlon-evenement is, hopen we dat veel van onze leden in het blauwe clubshirt lopen. Omdat het de 5e editie wordt, hebben we een speciale actie: je kunt voor €15,- een uniek Vlasakkerloop T-shirt bestellen, in het AVT-blauw! Schrijf je in vóór 1 oktober, dan kun je het shirt op 28 oktober dragen. En doe jij voor de 5e keer mee? Dan ontvang je het Vlasakkerloop T-shirt gratis! Stuur een e-mail naar info@vlasakkerloop met je maat (uiterlijk 1 oktober).

Prijzen
Een gouden, zilveren en bronzen medaille liggen klaar voor de nummers 1 t/m 3 per afstand. Zij ontvangen tevens een waardebon, beschikbaar gesteld door sponsoren van de Vlasakkerloop waaronder Runnersworld.

Voorzieningen
In het clubhuis van AV Triathlon zijn kleedkamers en douches voor dames en heren. Je kunt je tas hier (onbewaakt) achterlaten. Ook kun je in het clubhuis terecht voor koffie, thee, soep, broodjes en versnaperingen. Er zijn twee verzorgingsposten: op het start-finishterrein en bij de toegang tot de Vlasakkers, op de Stompert. De elektronische tijdwaarneming wordt verzorgd door Racetimer. De uitslagen zijn direct beschikbaar.

Parkeren
Woon je in de buurt? Kom dan bij voorkeur op de fiets. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van bosbad Birkhoven (5 min. lopen van clubhuis/start) of bij Superfun aan de Middelhoefseweg (10 min. lopen).
Meer informatie en inschrijven
www.vlasakkerloop.nl