De najaarsschoonmaak is weer achter de rug.

Geschreven door Brigitte Hoogeveen:
Hallo beste Triatlonleden, de halfjaarlijkse schoonmaak zit er weer op. Na de ochtendtraining even op de club gedoucht en daarna eitjes gaan bakken voor de andere vrijwilligers! Martha haalt altijd allerlei soorten brood, bolletjes, kaas en vleeswaren! En dat smaakt na het lopen. Ook voor na het soppen, vegen en poetsen is er altijd een biertje of wijntje. En is het even gezellig uitpuffen met z’n allen. We hebben weer een slag geslagen en zijn lekker opgeschoten. Het dak is weer schoon, het lek is gelokaliseerd, de sierbetonbeugel is weer glimmend. Kijk maar goed, je ziet het vanzelf! De keuken is gedaan, was allemaal weer hard nodig na het eieren bakken ☺. Het voorraadkamertje is al babbelend ook weer netjes en schoon. We zijn deze keer geen muis tegen gekomen! Er is buiten geveegd, gelapt en er zijn lampen vervangen en toiletrollen aangevuld.

Het gaat zó vlot met z’n allen. Maart 2018 pakken we de sopdoeken en de emmers weer op voor de lenteschoonmaak en hopelijk kunnen we dat doen met JOUW hulp, saampjes is zó gezellig!

Geschreven door Theo Groot:
Afgelopen zaterdag 21 oktober waren er 12 lieden die samen in en om het clubgebouw de handen uit de mouwen staken. Na de training nog even een taak invullen op het to-do-lijstje en aan de slag. Het meeste werk was toch het verwijderen van de vallende bladeren en beukennootjes. De sneeuwschuiver was hierbij een belangrijk hulpmiddel. Ook op het dak waren ze bezig. Soms was het uitkijken als er weer een bij elkaar geharkte berg van bladeren naar beneden sneeuwde. De bedoeling was in de kruiwagen, maar helaas het meeste viel of waaide ernaast. De overige schoonmakers hebben om het gebouw de meeste bladeren die er toen nog lagen verwijderd. Een nieuwe compostberg is weer gevormd en kan zijn natuurlijke werk gaan doen.

Belangrijk voor de werkzaamheden was, dat het lek boven water kwam! De laatste regenbuien zorgde voor natte plafondplaten van druppelend water, zonder echt te kunnen zien waar dit vandaan kwam. Maar Peter, Erik en nog iemand hadden dan toch een lek gevonden toen de bladeren waren weggeschoven.

Martha, Anneke en Brigitte zorgden in het gebouw voor de inwendige mens! Er werden zelfs eitjes werden gebakken! Arie gaf het krachthonk een verfrissende schoonmaakbeurt. Richard heeft de AED-fiets nog even schoongemaakt en gesmeerd. Tegen 2 uur was het meeste gedaan en werd er nog even nagepraat onder het genot van een afsluitende “borrel”. Twee lieden konden het toch niet laten om nog even door te gaan en ook de beugel aan de zijkant van het gebouw weer te laten herleven in een mooie AVT blauwe kleur. Vele handen maken licht werk in een leuke en gezellige sfeer. Dat mag de boodschap zijn voor een volgende keer.

Geschreven door Else Scherhorn:
Beste hardlopers,
Is het jullie opgevallen dat ons clubhuis er weer blinkend en opgeruimd uitziet? Zaterdag 21 oktober jl. hebben een tiental mensen zich weer ingespannen voor de halfjaarlijkse schoonmaakbeurt. Net zoals thuis blijven klusjes liggen, die toch een keer moeten gebeuren. In je eigen huis sta je er veelal alleen voor, bij AV Triathlon doen we het samen! Van 11 uur tot 14 uur zijn we lekker binnen en buiten aan de slag geweest met mannen- en vrouwenklusjes, gedaan door vrouwen en mannen! Van de klussenlijst konden we zelf iets kiezen. Een paar mannen hebben het dak bladvrij gemaakt, de roosters zijn uitgeschept, de keuken is gesopt en de voorraadruimte ook. Er is veel bladafval verwijderd, het krachthonk heeft een opruim- en schoonmaakbeurt gehad (jawel door een van onze stoere hardlooptrainers!), de ramen zijn vrij gemaakt van plakkers en alle wc-muren en deuren zijn gesopt.

Was het vervelend werk? Jazeker, gelukkig hoeven we dat niet iedere week te doen! Was het ook gezellig? Jazeker, er is heel wat gekletst, gegrapt en gelachen! En wordt er ook nog voor je gezorgd?
Jazeker, een lekkere lunch met gebakken eitjes, sapjes en na het werk, voldaan over alles wat gedaan is, borrelen met een snackje!

Doe je komend voorjaar ook mee?