AV Triathlon staat dit hele jaar uitgebreid stil bij haar veertigjarig bestaan. Maandelijks komt in de nieuwsbrief één van de leden van de vereniging aan het woord die in dit kroonjaar ook de leeftijd van 40 bereikt. Deze maand vertelt weer een enthousiaste triatleet over zijn training en drijfveer: Mark Wossink.

In 2018 begon mijn zoektocht naar een gezellig fietsclubje om mee te trainen. Na een korte speurtocht vond ik dit bij AV Triathlon. Hoewel ik de naam een beetje vreemd vond voor een fietsclub, maakte de sfeer, de medecoureurs en het tempo alles goed. Totdat een mede-fietser me vroeg of ik kwam hardlopen. Want “we” zijn een triatlonvereniging. En na het hardlopen volgde het zwemmen. Want ja, triatlonvereniging. In 2020 deed ik mee aan mijn eerste wedstrijd en sindsdien is het triatlonvuurtje blijven branden. Inmiddels vertegenwoordig ik de triatlonsport in het bestuur, geef ik diverse trainingen en werk ik toe naar de Ironman van Kopenhagen.

Ik woon in het Soesterkwartier met Marjan en onze hond Alba. Doordeweeks ben ik werkzaam als zelfstandig adviseur in de publieke sector. Als triatleet lig ik op maandag- en vrijdagochtend in het zwembad. Mijn zwemcarrière begon aan de kant van Peter en Hans, die me hebben geholpen om van 50 meter proestend in het water te overleven naar een openwaterwedstrijd van 9 km in 2023. Voor het hardlopen volg ik mijn eigen schema, waarbij ik op dinsdagochtend train met mijn coach Hans van der Linden en triatleet van het jaar Brenda Zijlstra. Naast deze trainingen staan er meestal nog een of twee looptrainingen op het programma. Voor de lange duurlopen zoek ik soms gezelschap onder de triatleten. Wielrennen kan bij AV Triathlon op maandag- en woensdagavond. Voor de gezelligheid sluit ik soms aan, maar mijn eigen schema gaat voor, met langere trainingen en soms een combinatie van solo trainen en daarna aansluiten bij de groep.

Mijn mooiste herinnering aan AV Triathlon is: Op een warme woensdagmiddag spontaan met mede-AVT’er Kenneth naar recreatieplas Zeumeren fietsen en daar een uurtje zwemmen. Even het werk achterlaten, de fiets pakken, zwemspullen mee en gaan. Na de training terug via de bosbessenboerderij. Heerlijk!

Zwemmen, fietsen en hardlopen vullen mijn leven ruimschoots. De lokale support van Marjan verdient hier zeker een plekje. Zonder haar steun zou ik alle trainingen niet kunnen afwerken, en onze hond zorgt ervoor dat we samen ook gewoon wandelen, in plaats van hardlopen.

Het leven begint bij 40 jaar
Er zijn genoeg mensen die de 30, 40, 50 of 60 niet halen. Pluk de dag en geniet van iedere dag dat je gezond bent en kunt trainen. Dat kan bij onze vereniging. Onze vereniging biedt een breed scala aan activiteiten die uitnodigen om te bewegen. Mocht je geblesseerd raken, neem dan deel aan de blessurehersteltrainingen of ontdek hoe je lichaam baat kan hebben bij andere vormen van beweging, zoals fietsen of zwemmen. En als alles goed gaat: probeer eens een triatlon. “We” zijn tenslotte een triatlonvereniging!
Kom erbij en ervaar zelf de sportieve gezelligheid en uitdaging bij AV Triathlon!