Menu

12e Utrechtse Heuvelrugestafette 29 september 2019

Inschrijven

Dit jaar organiseert AV Triathlon de 12e editie van de Utrechtse Heuvelrugestafette. Een estafetteloop met 10 etappes van ongeveer 10 kilometer per etappe met start en finish bij het clubgebouw van AV Triathlon. Een uitdagende bijzondere estafetteloop door het groene heuvelachtige hart van Utrecht, centraal in Nederland. Door heel veel bos, veel zuurstof en met leuke, soms pittige heuveletappes. Maar ook vlakke etappes maken onderdeel uit van deze estafetteloop.

Het parcours gaat vanaf Amersfoort via Soesterberg, Austerlitz, Maarn, Amerongen en Elst over de Utrechtse Heuvelrug tot en met ons jonge pandadorp Rhenen. Met de beklimming van de Grebbeberg wordt de weg terug naar Amersfoort weer ingezet o.a. via Woudenberg en Soesterberg.

klik op het plaatje voor een grotere versie

Wat blijft is dat de individuele inspanning op gaat in een gezellige sportieve en sociale groepsprestatie met aan het einde een mooie en speciale herinnering en een gezellige ‘derde helft’ bij het clubgebouw van AV Triathlon.

‘De mooiste loop die ik ooit heb meegedaan was vorig jaar een uitspraak van een deelnemer.

Inschrijving

De inschrijving is geopend
Bij de voorinschrijving wordt om de geschatte gemiddelde tijd op de 10 km gevraagd. Op grond van deze informatie wordt de startvolgorde bepaald.

De voorinschrijving blijft open tot en met vrijdag 27 september maar sluit ook als er zich 40 teams hebben ingeschreven. Na-inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.

De inschrijfkosten bedragen per team € 100,= en worden direct bij de inschrijving geïnd.

Reglement

 • Een team mag bestaan uit minimaal 5 deelnemers (2 etappes per deelnemer) tot maximaal 10 deelnemers (per deelnemer 1 etappe).
 • Teams dienen de 100 km in ongeveer 10 uur te kunnen volbrengen.
 • Etappes zijn uitgewerkt in een routebeschrijving en een bijbehorende kaart waarop de route is uitgewerkt en ingetekend. De overige deelnemers verplaatsen zich met eigen auto’s of op fietsen naar de wisselpunten.
 • De route gaat veelal over vrije bos- en fietspaden, maar is niet geheel verkeersvrij.
 • Ieder team dient zelf zorg te dragen voor voldoende printversies van de routebeschrijving en de routekaarten voor de fietsers en de meerijdende auto’s.
 • De Utrechtse Heuvelrugestafette is geen wedstrijd. De lopers en fietsers zijn verkeersdeelnemers en dienen zich te houden aan de weg- en verkeerswetten.

Aanwijzingen voor de estafette

 • Route-informatie en de startlijst wordt in september per e-mail aan alle deelnemende teams gestuurd.
 • Er is geen gezamenlijke start. Teams starten één voor één met een korte tussenpauze van 2 minuten. Het 1e team start om 07.30 uur. De startlijst wordt tijdig aan de deelnemende teams gestuurd.
 • 10x10_logo_fb-07Het startnummer dient door de loper/loopster zichtbaar gedragen te worden
 • Wisseling van loper/loopster vindt plaats bij het uitgezette wisselpunten, te herkennen aan pylonen en afzetlint.
 • Voor het parkeren van de volgauto’s dienen bij de wisselpunten de instructies van de organisatiemedewerkers te worden opgevolgd. Voorkom overlast en hinder voor ander regulier wegverkeer.

Aansprakelijkheid

Deelname aan de Utrechtse Heuvelrugestafette is geheel voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld.

Inschrijven

 

 

Foto’s 2018

foto’s en uitslag van de 11e editie in 2018

Informatie

Mail de organisatie

De Utrechtse Heuvelrugestafette is een initiatief van AV Triathlon