Menu

Finale Crosscompetitie 12 maart 2022

Op zaterdag 12 maart 2022 organiseert AV Triathlon de finale van de crosscompetitie 2021-2022 voor de regio’s 1 t/m 5.

Publiek weer welkom

Met de versoepelingen die ingaan op 25 februari, is er bij de finale van de crosscompetitie weer publiek welkom.
Wel zijn de start en de finish op een andere plek dan gebruikelijk. Hierdoor is er in het start- en finishgebied veel meer ruimte.
Het gevolg is wel dat voor sommige categorieën de afstanden iets afwijken van het reglement en de parcoursen iets minder uitdagend zijn dan we gewend zijn bij onze cross.

Deelnemers

De wedstrijd staat open voor pupillen en junioren van de verenigingen uit de regio’s 1 t/m 5 die zich hebben geplaatst voor de finale.
De regels voor de finaleplaatsing van teams en individuele atleten staan in het crosscompetitiereglement.
De geplaatste teams en individuele atleten worden na de laatste poulewedstijd gepubliceerd op de website van de crosscompetitie.

Inschrijven

Via de wedstrijdsecretariaten ontvangen we graag van iedere deelnemende vereniging de inschrijvingen op het inschrijfformulier crosscompetitie (xlsx-bestand) naar: crosscompetitie@avtriathlon.nl.
Sluitingsdatum inschrijving: donderdag 3 maart 2022.
Incidentele
wijzigingen in de samenstelling van teams zijn mogelijk tot donderdag 10 maart 19:00 uur. Daarna zijn er geen wijzigingen meer mogelijk.
Het inschrijfgeld bedraagt € 6,00 per deelnemer. De deelnamekosten graag per vereniging tegelijk met de inschrijving overmaken naar rek.nr. NL95INGB0004920672  t.n.v. ‘AV Triathlon’ te Amersfoort, o.v.v. ‘crosscompetitie’  en de eigen verenigingsnaam. Zorg er s.v.p. voor dat het inschrijfgeld op de sluitingsdatum (3 maart) door ons is ontvangen. Bij niet-deelname wordt geen inschrijfgeld geretourneerd.

Reglement

Van toepassing is het crosscompetitiereglement 2021-2022.

Chronoloog en prijsuitreikingen

Download het chronoloog (pdf)
Vanwege de coronamaatregelen is een andere locatie gekozen worden voor de start en de finish. Hierdoor is het niet volledig mogelijk om de afstanden in het reglement te realiseren. Bij enkele categorieën zijn er wat grotere afwijkingen dan gebruikelijk.
Het chronoloog bevat ook de tijdsschema voor de prijsuitreikingen. De prijsuitreikingen vinden plaats op het veld naast de start.

Parcours

Het parcours (pdf)
Het parcours is geschikt voor het lopen op spikes.

Clubkleding

Het dragen van clubkleding is verplicht.

Van parkeren naar parcours, accommodatie

Bekijk de plattegrond (pdf) met daarop de route van het parkeerterrein naar het parcours.

 • Vanaf het parkeerterrein (zie onder ‘parkeren’) volg je de pijlen en loop je naar het start- en finishgebied bij het clubhuis van AV Triathlon (ca 700 meter).
 • De kantine in het clubhuis is geopend.
 • Toiletten en kleedkamers zijn in het clubhuis.

Startnummers en chips

 • De enveloppen met startnummers en chips kunnen worden afgehaald vanaf 10.45 uur in de kantine.
 • De enveloppen worden uitgegeven uit in 2 bundels per vereniging: een bundel voor pupillen en een bundel voor junioren. De bundels worden uitsluitend uitgegeven aan een ploegleider of trainer van de vereniging (niet aan een atleet).
 • Startnummers dienen zichtbaar op de borst bevestigd te worden, met 4 spelden op de hoeken. Het verkleinen van het startnummer is dus niet toegestaan. Het gebruik van startnummerbanden is NIET toegestaan. Deelnemers met het startnummer aan een startnummerband kunnen niet van start gaan en worden niet in de uitslag opgenomen.
 • De chip moet met de bijgeleverde tie wrap aan de schoen worden bevestigd. Bekijk hier de instructie.

Foto’s

Namens de organisatie worden foto’s gemaakt en gepubliceerd. Heb je er bezwaar tegen dat je herkenbaar in beeld komt, laat dat dan tevoren weten aan de organisatie.

Uitslagen

De volledige uitslagen staan z.s.m. na de wedstrijd op www.avtriathlon.nl en op de website van de crosscompetitie.

Routebeschrijving en parkeren

 • Navigatie naar het parkeerterrein: Middelhoefseweg 10, Amersfoort.
 • Via A28: Afrit 5 Maarn/Amersfoort-Zuid, na de afrit richting Soest/dierentuin. Deze richting blijven volgen via Stichtse Rotonde, Daem Fockemalaan, Barchman Wuytierslaan. Spoor over, dierentuin voorbij. Bij voetgangerslichten rechtdoor. Op de kruising met verkeerslichten rechtdoor (Middelhoefseweg). Hier parkeren.
 • Via A1: Afrit 12 richting Amersfoort-West/Bunschoten. Kies Amersfoort. (N 199: Bunschoterstraat, Radiumweg). Na bouwmarkt Praxis rechtsaf (Amsterdamseweg). Spoorwegviaduct over. Bij de 1e verkeerslichten na het viaduct rechtsaf. (Middelhoefseweg). Hier parkeren.
 • Vanaf Soest: Birkstraat (N221) naar Amersfoort. Bij  1e verkeerslichten linksaf. (Middelhoefseweg). Hier parkeren.
 • Op de fiets: Je kunt je fiets neerzetten op het voorterrein van het bosbad, buiten het parcours. Zet je fiets dus niet in de fietsenstalling van AV Triathlon.