Op zaterdag 13 april streden 70 racerunneratleten uit heel Nederland  in Rotterdam om de NSGK-racerunning Cup. Vier atleten van onze racerunninggroep waren daar bij en deden mee in de categorieën 1 en 2.

In categorie 1 kwamen Lennard, Timo en Miene uit op 40, 60 en 100 meter sprint.

Voor Lennard was het zijn eerste wedstrijdervaring en het ging fantastisch. Op alle afstanden had hij een goede start en liep hij in één streep door naar de finish. De 100 metertijd hadden we op de training al eens geklokt op 1 min 53. Zaterdag was hij veel sneller en zette 1:41:08 op de klok.

Timo had al meegedaan met de clubkampioenschappen, dus had al wat wedstrijdervaring. De mensen met het meeste geduld startten (volgens Timo’s vader) in de laatste serie, dus Timo mocht bij elke afstand wachten tot het laatste startschot. Maar dan zorgde hij er ook voor om heel snel de finish te bereiken en zo liep hij op alle afstanden een persoonlijk record. Zijn pr op de 100 meter verbeterde hij met zo’n 30 seconden!

Van Miene, 2e prijswinnares van onze clubkampioenschappen, wisten we al dat ze heel hard kon lopen, maar met zoveel voor ons onbekende atleten wisten we eigenlijk niet hoe hard dat was. Miene was geconcentreerd, startte goed en ging als een speer. Pas bij de prijsuitreiking wist ze, dat ze echt heel hard had gelopen, ze werd kampioen bij de meisjes categorie 1!

Daarna was het de beurt aan Lonneke, onze clubkampioene. Zij kwam uit in categorie 2, een categorie met allemaal wat snellere atleten. Bij de 200 én de 400 meter kwam Lonneke als eerste van haar serie over de finish. Bij de afsluitende afstand, 1500 meter , liep Lonneke tussen wel heel snelle atleten.  Zij ging wat te hard van start en raakte in de 2e en 3e ronde wat achter. Na een hele goed eindsprint, kwam zij weer wat dichter bij de concurrenten en finishte in een persoonlijk record van  8:45:60, veel sneller dan haar oude pr van 9:37:00.

foto’s: Daniëlle Vink Fotografie