Zaterdag 14 september organiseerde Altis de finale van de regiocompetitie voor pupillen U8 tot en met U12. Acht pupillen van AV Triathlon hadden zich weten te plaatsen voor de finale door hun prestaties in twee van de drie competitiewedstrijden. Ook namen twee ploegen namen deel aan de wedstrijd, omdat zij als vereniging een hoog puntentotaal hadden behaald.

Vlaggenparade

In de ochtend waren de U8 tm U10 aan de beurt. Traditiegetrouw startte de finale met een vlaggenparade, daarna begonnen de loop- en technische onderdelen.

De jongens U10 en U9 deden mee met de 4x40m estafette en eindigden respectievelijk als 4de en 5de.
Voor U10 deden Menthe Zieleman en Loïs Franken mee, zij moesten presteren in verspringen, kogelstoten, 40m sprint en 1000m. Ook de jongens U10 deden deze onderdelen.

De jongens U9 moesten hun vaardigheden in verspringen, vortexwerpen, 600m en 40m sprint laten zien.
In de middag waren onze finalisten voor U11 en U12 aan de beurt. Zij startten met hun eigen vlaggenparade. Voor de U11 hadden Wies Piët en Anne Mul zich weten te kwalificeren en voor U12 behoorde Isa Silverentand tot de beste 15 uit de competitie tussen verenigingen in Utrecht, Flevoland (met Nijkerk, zonder Veenendaal).

Kogelstoten

De meisjes U11 moesten 60m sprinten, 1000m, kogelstoten en verspringen, meisjes U12 hadden naast dezelfde looponderdelen hoogspringen en vortexwerpen.

In de categorie jongens U9, eindigde de ploeg van AV Triathlon op de 5de plaats. Op individuele titel bereikte. Sepp Vloo met drie nieuwe persoonlijk records (PRs) plaats 18. Etienne Hennequin en Ruben Hoeve behaalden de 22ste en 24ste plaats, ieder met twee nieuwe PRs. Ties van den Broek behaalde op elk onderdeel een PR en bereikte daarmee de 30ste plaats en Fynn van Wegen eindigde op plek 31 met één nieuw PR.

Podium
In de categorie jongens U10 stond de ploeg op het podium op de derde plaats. Thijs Gouw eindigde op individuele titel op de vierde plaats, hij wist op elk onderdeel zijn persoonlijk record te verbreken. Abel Tamsiran werd 12de met een nieuw PR op kogelstoten, Ravin van de Bunt, Ayk van Stralen en Siem de Groot eindigden op de 18de, 24ste en 25ste plaats, ieder met twee nieuwe PRs.

PR’s

Loïs Franken viel met de 6de plaats bij de meisje U10 net buiten de prijzen, ondanks twee PRs. Menthe Zieleman eindigde op de 11de plaats met vier PRs. Zij zijn daarmee de twee beste meisjes in Amersfoort in hun categorie.
Anne Mul en Wies Piët van meisjes U11 eindigden op plaatsen 12 en 13, met beiden een nieuw record op verspringen en kogelstoten. Isa Silverentand (U12) behaalde de 12de plek en wist haar persoonlijk record op verspringen te verbeteren op 1.30m.