Menu

SOS-CoinStel je eens voor: Je loopt met je loopgroep in het bos. Jan wordt niet goed. Voordat Jan goed en wel kan aangeven wat er aan de hand is zakt hij in elkaar. De ambulance wordt gebeld. Ondertussen wordt er nagegaan wie ‘Jan’ eigenlijk is. Niemand weet hoe Jan verder heet. Wie moet er gewaarschuwd worden?”

Met meer dan 1000 leden en de vele trainingsgroepen is de kans groot dat bovenstaand voorbeeld werkelijkheid wordt. Ook zijn er veel lopers die behalve in clubverband ook nog op andere momenten lopen. Stel dat jou wat overkomt? Wij, als medische commissie, willen je adviseren een identificatie bij je te hebben als je gaat lopen. Zodat de helper weet wie je bent en je omgeving op de hoogte gesteld kan worden als je iets overkomt.

Hieronder een aantal mogelijkheden om je identificatie mogelijk te maken:

  • Onlangs heeft er in Runnersworld een stukje gestaan over de SOS-coin. Je kunt er via www.soscoin.nl  één bestellen. De kosten zijn 10 euro. Voordeel van deze coin is dat je ook je bloedgroep en eventuele gezondheidsproblemen in de coin kunt laten graveren.
  • Je knipt een oud geplastificeerd pasje (bijv. ANWB-lidmaatschap) tot een klein pasje waar alleen je naam en adres op staan. In de hoeken maak je met een perforator gaatjes en vervolgens bevestigt je dit pasje aan je schoen tussen de veters.
  • Naast bovenstaande manieren kun je natuurlijk ook gewoon een identificatiepasje bij je dragen op de gewone manier (jas, zak, tasje, armtasje).