Menu

Jurycursussen voorjaar 2016

Komend voorjaar worden op atletiekbaan Schothorst weer jurycursussen georganiseerd . Iedere cursus bestaat uit drie avonden. In de cursus komen alle onderdelen van de baanatletiek aan de orde. Na deze drie avonden ben je officieel jurylid.
In de cursusperiode zijn er ook steeds één of meer wedstrijden van AV Triathlon of Altis. Tijdens één van deze wedstrijden ga je al meedraaien.  Jureren leer je immers het beste in de praktijk!

clubkampioenschappen baan 2015

clubkampioenschappen baan 2015

cursus 1
maandag 21 maart
maandag 4 april
maandag 11 april

cursus 2
woensdag 11 mei
woensdag 18 mei
woensdag 1 juni

Wat kun je er mee?
Heb je de cursus gevolgd, dan kun je als gediplomeerd jurylid optreden bij onze eigen baanwedstrijden, maar ook bij allerlei wedstrijden van andere verenigingen. Vaak is het verplicht dat we enkele juryleden aanleveren bij wedstrijden waar AV Triathlon aan deelneemt.

Voor wie?
Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van AV Triathlon. Het is niet nodig dat je al veel weet over atletiek of al veel wedstrijden hebt bijgewoond .

Hoe gaat de cursus?
Je leert in de cursus natuurlijk de theorie en de regels, maar je oefent vooral veel praktijksituaties op de baan. Hierbij komt het jureren van allerlei atletiekonderdelen aan de orde: sprint, lange afstand, estafettes, verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, etcetera.

Waarom zou je het doen?
Omdat je bijvoorbeeld toch regelmatig de hele dag als toeschouwer/ ouder aanwezig bent. Als jurylid heb je dan iets om handen. Er wordt altijd geprobeerd om je als jurylid bij je eigen kind in te delen .

Omdat je op deze manier een bijdrage kunt leveren aan alles wat er op atletiekgebied voor je kind wordt georganiseerd.

Om meer te leren over de atletiekonderdelen en de regels die daarbij horen.

Je hoeft meestal maar 2x per jaar te jureren en je kan zelf aangeven bij welke wedstrijd.

Zonder juryleden zijn er geen wedstrijden mogelijk.

Info of aanmelden voor de jurycursus kan via jurycoördinator Mariska van der Vat

AVTjurybaancompetitie