Menu

Nieuwsbrief januari 2013 – Alpe d’Huzes

 

Beste Clubleden,

Wel eens gehoord van Alpe d’HuZes? Dit is een fietstoertocht op de Alpe d’ Huez. Deze toertocht wordt georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF voor onderzoek naar kanker. Het gedoneerde geld wordt volledig gebruikt voor onderzoek naar kanker.  Er is een hoop leed in de wereld door deze ziekte, maar door onderzoek kan deze ziekte in de toekomst misschien beter bestreden worden.
Reeds enige jaren wordt er op deze berg gefietst voor het goede doel. 6 juni 2013 is er weer een tocht waaraan ook een team uit Amersfoort zal deelnemen, onder de naam “Tarte Aux Pommes” (appeltaart in het frans). Deze naam komt voort uit onze zondagse toertochtjes, als we na ca. 50 km aan de koffie gaan met jawel appeltaart.
Het team is ontstaan uit een stel AVT-leden die zondags gewoon lekker wilden fietsen.
Het huidige team bestaat uit Leo van Kuyk met 2 schoonzonen en hun 3 vrienden, Dick Sperling (eerste penningmeester van AVT en erelid), Frans Verheuvel bekend van trimcursus e.d. en Toon van Diepen.
Er gaan 8 mensen fietsen, de jonkies gaan 6 maal omhoog en de oudjes hopen 4 tot 6 keer te scoren. Leo zal onze steun en toeverlaat en onze geestelijke vader op deze dag zijn en zal ons voorzien van eten en drinken.
Wij willen proberen om ook zoveel mogelijk geld in te zamelen en daarom hebben we van het bestuur  toestemming gekregen om op de bar in het clubhuis elke zaterdagmorgen een bus neer te zetten. Als elke AVTer € 1 zou doneren, dan zouden wij dat geweldig vinden. Uiteraard is er niets op tegen om meer te storten. Als goed katholiek? moet ik nog weleens aan de pastoor denken die wilde altijd een geruisloze collectie,  dus papiergeld. Nog beter.
Verder hebben wij een Appeltaartactie. Wij bakken overheerlijke appeltaarten en wel voor € 25. Bezorging is in overleg.
Ook kunt u een appeltje kopen op een van onze wielrenshirts met een zelfgekozen tekst er op. Deze shirts dragen wij bij zoveel mogelijk trainingen en op 6 juni. De kosten hiervoor  zijn € 50. Op elk shirt kunnen 40 appeltjes,  we moeten er dan ook 320 verkopen.
Dus als je zaterdag morgens gaat trainen,neem eens een paar eurotjes meer mee en stop die in de pot voor het goede doel. Koop je een kopje koffie voor € 0,90 en betaal je € 1, doe dan dat duppie in de pot, vele kleintjes maken een grote.
In 2013 zullen we ook proberen ook op andere dagen en avonden deze pot op de bar te zetten.
Kom op,  laat ons niet in de steek, Wij gaan er voor,  U ook?

Kijk ook eens op onze website of op de website van Alpe d’HuZes.

Groetjes,
Frans Verheuvel