Begin 2016 bestond  de Wandelafdeling bij AV Triathlon 15 jaar. Indertijd opgezet door Ton Duits en Flip de Leeuw. In het kader van onze opleiding Wandeltrainer moesten wij (Klaas Boogaard en Anita Bootsma) een evenement organiseren. Het leek ons een leuke gedachte om ter gelegenheid van dit jubileum een wandelevenement te organiseren. Ons doel was – naast een wandeling – de integratie tussen de wandelaars en Nordic Walkers te bevorderen, maar ook tussen de hardlopers en de wandelaars in het algemeen bij AV Triathlon. Als datum hadden we gekozen voor 26 maart 2016, in het Paasweekend. De achterliggende gedachte hierbij was dat bij een succesvol evenement dit wellicht een mooi moment zou zijn om zoiets vaker (jaarlijks?) te organiseren.

Het was gelukkig mooi weer die dag. We waren om 08.00 aanwezig in het clubhuis om samen met Martha, bardienst en Peter, geluidstechnicus, alles in gereedheid te brengen. De kantine zag er feestelijk uit. De bestuurskamer werd omgedoopt tot “crisiscentrum”, waar ook alle versnaperingen bij elkaar werden gebracht en activiteiten werden gecoördineerd. Voor de feestvreugde was aan de wandelaars gevraagd om iets lekkers bij de koffie mee te nemen, zodat we ook de andere “sporters” (lees hardlopers) konden trakteren. De meeste wandelaars hadden hieraan gehoor gegeven (heel hartelijk dank!) en we werden overladen met zelfgebakken taarten, cakes, chocola en heel veel paassoesjes. Met het bestuur was afgesproken dat de koffie op die dag voor alle leden gratis was. Na het voorbereiden en uittesten kwamen inmiddels de eerste sporters binnen. Tegen 9 uur hield de voorzitter van de wandelcommissie een korte toespraak over het jubileum in het clubhuis. Hierna gingen we naar buiten en zodra de hardlopers op weg waren werd voor de wandelaars en Nordic Wandelaars een gezamenlijke warming up voor het clubhuis gehouden.

DSC_7889

Hierbij werd gebruik gemaakt van muziek, wat een sfeervolle en ontspannen sfeer gaf. Na de laatste tonen van “These boots are made for walking” gingen de wandelgroepen op pad. Iedere groep liep in zijn eigen tempo. Er waren 2 routes uitgezet, één voor de wandelaars en één voor de Nordic Walkers. Mede door het mooie weer werd het een plezierige tocht. De eerste wandelaars kwamen rond 10.20 uur weer binnen.

DSC_7895 DSC_7904

Er bleken veel meer wandelaars aanwezig te zijn dan we ingeschat hadden (75) Het werd een gezellige bijeenkomst waarbij ook de hardlopers en vooral de jeugd zich tegoed deden aan de lekkernijen.
Al met al een succesvolle dag die veel waardering oogstte van de wandelaars en wat hun betreft voor herhaling vatbaar is. Het meest memorabele, dat de wandelaars noemden, was de gezamenlijke warming up. Deze heeft een positieve bijdrage geleverd in het verhaal.

Tot slot willen we nog de vrijwilligers bedanken die ons geholpen hebben:  Martha Meijer, Peter Wiertz, Frans van Geenen, Yolanda Boogaard en Ingrid Valstar.

Klaas Boogaard en Anita Bootsma, april 2016.