Hoe lang ben je al lid?
Ik ben al betrokken bij de club sinds mijn oudste kind op atletiek ging en dat is nu al zo’n 8 jaar geleden. In september 2016 ben ik begonnen als assistent trainer op de baan bij de D junioren.

In welke groep loop je en wie zijn je trainers?
Zelf loop ik niet bij een groep. Ik train graag voor mezelf. In het verleden heb ik aan baanatletiek gedaan met vooral een passie voor de looponderdelen (100, 400 en 800 m). Ik vind het ook mooi om mijn ervaringen over te brengen op de jeugd.

Wat vind je leuk aan de groep waaraan je training geeft?
De atleten die ik op dit moment training geef zijn de D en C junioren. Ik vind het leuk om te zien hoe deze leeftijdsgroep vooruit gaat. Er is duidelijk te zien wat training voor deze leeftijd kan doen en vooral hoeveel plezier ze er aan kunnen beleven.

Wat vind je leuk aan de vereniging?
AV Triathlon is een leuke club waar je vaak mensen tegenkomt met een passie voor de sport. Ook is er ruimte voor persoonlijke groei. Daarbij staat prestatie niet altijd voorop. Het moet vooral leuk zijn om je sport te beoefenen en je moet er voldoening uit halen voor jezelf.

Wat doe je als vrijwilliger?
Ik geef twee keer in de week training, ben regelmatig bij de baanwedstrijden en probeer te helpen bij andere activiteiten voor de jeugd. Daarbij proberen we gezamenlijk de baanatletiek weer belangrijk(er) te maken binnen de club. Door het vertrek van een aantal trainers is het momenteel lastig om genoeg goede trainingen op niveau aan te bieden. Belangrijke reden is een tekort aan hoofdtrainers. Er wordt daarom nu gewerkt aan het aanbod en de kwaliteit van de trainingen en het werven van nieuwe (assistent) baantrainers.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik heb drie kinderen (Jonah, Indy en Jade) en die doen allemaal aan atletiek. Daarom vind ik dat ik wel wat mag doen voor de club waar ze deze mooie sport mogen beoefenen. Het is ook erg leuk om mijn eigen kinderen training te geven al is dat niet altijd even makkelijk.

Heb je een voorbeeld van een erg leuke ervaring als vrijwilliger?
Het is voor mij ontzettend leuk om met atleten in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar om te gaan. Om te zien hoe zij deze sport beleven en vooral om te zien hoe ze groeien.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Wat ik fijn vind, is het samenwerken met de andere trainers om een goede training neer te zetten. Het geregel rondom een baanwedstrijd en om de kwaliteit te verbeteren. Momenteel moet er binnen de club meer aandacht gaan naar de baanatletiek. Dus ik hoop dat mensen zich willen inzetten hiervoor.

Interview door Nel van Loon