Training zondag Ruud, Arie en Ron

Niveau 2/3
zondagmorgen 9:00 vanaf clubhuis in Birkhoven
Trainers: Ruud van Basten, Arie Wallert en Ron Martens

Doel van de training:
Het vergroten van duurvermogen voor een 10 km of 10 Engelse mijl, een halve of hele marathon. Bij voldoende belangstelling kan een 15 km opbouwtraining worden gegeven. Deze groep vormt de opstap voor een opbouwtraining voor specifieke (grote) loopevenementen.

Omschrijving van de training:
De training duurt in de regel ca. 1 uur en 50 minuten en bestaat uit een warming-up (inlopen, losmakende oefeningen, dynamisch rekken) kerntraining en cooling-down (uitlopen en statische rekoefeningen).
Afhankelijk van het parcours wordt, gerekend vanaf de centrale paddestoel tot aan het clubhuis, een totale afstand van circa 15 km gelopen.
De trainingen bestaan uit lange, langzame duurlopen met een hartfrequentie (HF) van 60-70% en zijn gericht op het verhogen van het aërobe uithoudingsvermogen en stimulering van de vetverbranding (circa 700 tot 1400 kcal) De snelheid is circa 10 –11 km/uur en wordt aangepast aan het niveau van de groep.

Omschrijving van de groep:
De omvang van de groep is wisselend, van 5 tot 20 personen, mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van 35 tot 60 jaar. Tijdens de duurtraining wordt gezellig gekletst en genoten van de mooie natuur. De verschillen tussen de lopers zijn soms groot. Dit wordt opgevangen door het aanbieden van korte versnellingen, waarna de groep weer moet worden opgehaald.

Overige bijzonderheden:
Parcours: iedere week wordt een ander parcours gelopen, waarbij wordt getracht om zoveel mogelijk op een zachte ondergrond te lopen. Er wordt gelopen vanuit Birkhoven richting Soest, Soesterberg, Den Dolder en Hoogland.

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

  • Jikke vd Ploeg redt het in de eindsprint net niet maar wordt wel heel mooi 2e bij de Finale crosscompetitie MD1 http://t.co/nbfKat1jo6
  • Voor de 8e keer op rij wint Jasmijn Bakker bij de junioren de finale van de crosscompetitie (en voor het laatst, w… http://t.co/ivRB9pAzqb
  • Het mag dan half maart zijn, bij de finale van de crosscompetitie bij @AVPijnenburg heersen barre winterse omstandi… http://t.co/TMdHXbFi4k
  • Bij het NK cross in het modderige Amsterdamse bos won Jasmijn Bakker brons bij de meisjes A http://t.co/4eJqeV15Y9

FOTO’s EN VIDEO’s