Menu

Duurloop niveau 3

Zondagmorgen 9:00 vanaf clubhuis in Birkhoven

Doel van de training:
Het vergroten van duurvermogen voor een 10 km of 10 Engelse mijl, een halve of hele marathon. Bij voldoende belangstelling kan een 15 km opbouwtraining worden gegeven. Deze groep vormt de opstap voor een opbouwtraining voor specifieke (grote) loopevenementen.

Omschrijving van de training:
De training duurt in de regel ca. 1 uur en 50 minuten en bestaat uit een warming-up (inlopen, losmakende oefeningen, dynamisch rekken) kerntraining en cooling-down (uitlopen en statische rekoefeningen).
Afhankelijk van het parcours wordt, gerekend vanaf de centrale paddestoel tot aan het clubhuis, een totale afstand van circa 15 km gelopen.
De trainingen bestaan uit lange, langzame duurlopen met een hartfrequentie (HF) van 60-70% en zijn gericht op het verhogen van het aërobe uithoudingsvermogen en stimulering van de vetverbranding (circa 700 tot 1400 kcal) De snelheid is circa 10 –11 km/uur en wordt aangepast aan het niveau van de groep.

Omschrijving van de groep:
De omvang van de groep is wisselend, van 5 tot 20 personen, mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van 35 tot 60 jaar. Tijdens de duurtraining wordt gezellig gekletst en genoten van de mooie natuur. De verschillen tussen de lopers zijn soms groot. Dit wordt opgevangen door het aanbieden van korte versnellingen, waarna de groep weer moet worden opgehaald.

Overige bijzonderheden:
Parcours: iedere week wordt een ander parcours gelopen, waarbij wordt getracht om zoveel mogelijk op een zachte ondergrond te lopen. Er wordt gelopen vanuit Birkhoven richting Soest, Soesterberg, Den Dolder en Hoogland.