Menu

Zaterdagmorgen 9:00 vanaf clubhuis Birkhoven

Omvang van de groep : tussen de 15 en 25 lopers
Einde van de training rond half 11

Omschrijving van de training :
Bij deze op zaterdagochtend gegeven traing  wordt gestart met rustig inlopen gedurende ongeveer 15 minuten in het bos. Vervolgens worden op een open plek in het bos  warming-up en rek- en strekoefeningen uitgevoerd onder leiding van de trainer.
Hierna volgt de loopscholing.
De loopscholing heeft tot doel het verbeteren van de looptechniek, het voorbereiden op de looptraining die volgt en het voorkomen van blessures.
De scholing bevat een aantal oefeningen welke in opdracht van, en soms na voordoen door de trainer worden afgewerkt. Er wordt toegezien op een correcte uitvoering van de oefening en waar nodig gecorrigeerd. Echter het sociale aspect van de training wordt niet uit het oog verloren !

Het loopgedeelte van de training bestaat uit het lopen van een ronde in het bos, die meermalen moet worden afgelegd. Hierbij wordt vaak gekozen voor een parcours dat door variatie in terrein veel mogelijkheden biedt voor de trainer om verschillende loopbewegingen waar te nemen bij de lopers. Ook voor de lopers zelf is een gevarieerd parcours altijd weer een uitdaging !
Tenslotte biedt het lopen van meermalen een kleinere ronde het voordeel dat ook lopers die hun dag niet hebben , een wedstrijd gepland hebben of terugkeren van een blessure met de groep mee kunnen trainen.
De lengte van deze kerntraining is circa 5 km of 35 minuten.

De training wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down / uitlopen in zeer rustig tempo en oefeningen voor het op lengte brengen/houden van de gebruikte spieren.
De totale training van anderhalf uur is daarmee ten einde.

De loopgroep is zeer divers van samenstelling, zowel mannen als vrouwen, de gemiddelde leeftijd ligt rond de 50 jaar. Over het algemeen zijn de deelnemers in staat tot het met goed gevolg volbrengen van een 10 km-wedstrijd of halve marathon.
Een enkele deelnemer bereidt zich voor op een hele marathon.