Menu

Training zaterdag Rob en Leny

Niveau 2
zaterdagmorgen 9:00 vanaf clubhuis Birkhoven
Trainers: Rob Vermazen  en Leny van den Hoven

Doel van de training:
Verbetering van looptechniek en uithoudingsvermogen binnen de gestelde doelen van deze groep. De trainingen moeten voor alle deelnemers toegankelijk blijven.

Omschrijving van de training:
De totale omvang van de training bedraagt anderhalf uur. De eerste twintig minuten worden besteed aan een rustige warming-up gecombineerd met dynamische rek- en strekoefeningen. Het rekken en strekken wordt gevolgd door 10 minuten loopscholing om een correcte loophouding te bevorderen.
Vervolgens is er een kerntraining van 20 tot 30 minuten die kan bestaan uit diverse loopvormen variërend van interval, duurloop of fartlek. Er worden zowel parcourstrainingen als langere duurlopen gedaan.
Afsluitend wordt als cooling down rustig uitgelopen en volgen nog wat statische rekoefeningen. De totale omvang van de training is 9 tot 13 km per training.

Omschrijving van de groep:
Tussen de 20 en 30 lopers. Lopers variëren in leeftijd van 25 tot 60 jaar, de samenstelling is 60% man tegen 40% vrouw. Regelmatig worden tijdens de trainingen meetmomenten ingelast om de individuele vooruitgang van de lopers te meten. Hier worden geen consequenties aan verbonden, het staat lopers vrij deel uit te blijven maken van de groep ook als hun niveau hoger of lager ligt dan de doelstelling voor de groep.
De loopgroep is niet primair gericht op prestaties maar wil op een recreatieve manier met hardlopen bezig zijn. Het sociale aspect is voor de groep belangrijk en er wordt tijdens het lopen veel met elkaar gepraat. Het is belangrijk om samen met elkaar in beweging te zijn, dit neemt niet weg dat lopers regelmatig op persoonlijke titel deelnemen aan trimlopen variërend van 10 km tot aan een halve marathon.

Overige bijzonderheden:
Gezamenlijk kopje koffie drinken na de wekelijkse training. 1 keer per jaar gezamenlijke deelname aan de Bergrace by Night Run (7,2 /of 12,6 km) te Wageningen of aan de Zevenheuvelenloop. Een maal per jaar is er een groeps-BBQ bij een groepslid.