Training zaterdag Boudewijn, Else en Leny

Niveau 1
Zaterdagmorgen 9.00 clubhuis Birkhoven

Trainers: Boudewijn ten Haken, Else Scherhorn en Leny van den Hoven.

Deze groep wordt gedragen door gezelligheid. Er wordt hardgelopen en geoefend in het prachtige Birkhoven. Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van het gevarieerde terrein; o.a. bos, heuvels en zand.

Met de  looptraining werken we aan conditieverbetering, ontwikkeling van het duurvermogen, (romp-)spier versterking, coördinatie en bovenal blessurevrij loopplezier. De trainingsomvang ligt tussen de 5 en 8km. 1x in de 3 maanden lopen we een 5 km testloop, samen met de lopers van de 5 km opbouw. jn het algemeen lopen de deelnemers de 5 km in ca 30-35 minuten en train je doorgaans 1 tot 2 keer in de week. Plezier staat altijd voorop,

Een training bestaat normaal gesproken uit:

Warming-up: inlopen en aansluitend losmaak oefeningen, loopscholing en rompstabiliteitsoefeningen. Zo werken we aan het  verbeteren van de looptechiek, versterking van de romp en meer stabiliteit tijdens het hardlopen.

Kerntraining:  de kern van de training varieert wekelijks en heeft een interval, bewust hardlopen of duurloop  opbouw, met verschillende opdrachten.

Cooling-down: aan het eind van de kern wordt er rustig uitlopen  en afgesloten met rekken en strekken, regelmatig aangevuld met ontspannings- en lenigheidsoefeningen.

Trainers:
Else Scherhorn: Else heeft na haar marathon in 2015 een nieuwe uitdaging gevonden in training geven en is inmiddels assistent trainers bij de loopgroep. Afwisseling, en inspelen op de wensen van de groep en plezier in het hardlopen vindt ze heel belangrijk. Specialiteiten: coordinate, motoriek en spel elementen.

Leny van den Hoven: Leny is al meer dan 10 jaar trainer bij AVT. Leny is zeer allround en heeft training gegeven aan verschillende loopgroepen op niveau 1 en 2 Specialiteiten zijn loopscholing en intervaltrainingen.

Boudewijn ten Haken: Boudewijn is vanaf 2009 trainer bij AV Triathlon. Naast deze groep 1 traint hij ook de 10 km opbouw- en verzorgt Running Bootcamp trainingen. Hij is gecertificeerd trainer Bewust hardlopen en combineert elementen uit het bewusthardlopen en de running bootcamp in de hardlooprainingen voor de loopgroep.

 

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

  • Rik Goethals won de 10 km bij de Utrecht Marathon http://t.co/6TrZB4k6bv, Jeroen Bakker won de 5 km
  • Jikke vd Ploeg redt het in de eindsprint net niet maar wordt wel heel mooi 2e bij de Finale crosscompetitie MD1 http://t.co/nbfKat1jo6
  • Voor de 8e keer op rij wint Jasmijn Bakker bij de junioren de finale van de crosscompetitie (en voor het laatst, w… http://t.co/ivRB9pAzqb
  • Het mag dan half maart zijn, bij de finale van de crosscompetitie bij @AVPijnenburg heersen barre winterse omstandi… http://t.co/TMdHXbFi4k

FOTO’s EN VIDEO’s