Menu

Doel van de training:

In een goede sfeer de conditie, het uithoudingsvermogen en de looptechniek van recreatieve lopers verbeteren. Plezier in het hardlopen staat bij ons voorop en dat hopen wij over te dragen. De trainingen geven wij in het Birkenhoven, Monickenbosch, korte Duinen en een enkele uitstap naar de Lange Duinen of de Stompert.

Omschrijving van de training:
De training duurt anderhalf uur. Na rustig inlopen worden er dynamische rek en strekoefeningen gedaan, gevolgd door loopscholing. Daarna is er  een kernprogramma van circa 25 minuten. We geven een gevarieerd programma van onder andere interval, fartlek, en heuveltrainingen. Na de kern lopen we rustig uit richting het clubhuis en sluiten we af met een serie statische rekoefeningen. We leggen in totaal ongeveer 8 a 10 kilometer af.

Omschrijving van de groep:
Het is een gevarieerde groep van 12 a 20 hardlopers. Ieder kan op zijn niveau zich tijdens de kern uitleven. Sommige hardlopers doen regelmatig mee aan evenementen, zoals de Vlasakkerloop, Dam tot Damloop of de Amersfoortse halve marathon. Na afloop van de training drinkt een gedeelte een kop koffie of thee in de kantine. Regelmatig is er nieuwe instroom vanuit de trimcursus of de 5 km opbouw. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen.