Menu

Training zaterdag Christl en Patrick

Niveau 2
zaterdagmorgen 9:00 vanaf clubhuis Birkhoven
Trainers: Christl Foekema en Patrick Eysbach

patrick-en-christl

Welkom bij de hardloopgroep van Christl en Patrick. Op deze pagina vind je informatie over onze groep, de opbouw van de training en het programma voor komende maanden. Ook stellen de trainers zich aan je voor.

Doel van de training:
We werken aan verbeteren van de conditie, hebben veel loopplezier en geven aandacht aan looptechniek.

Omschrijving van de training:
De training duurt anderhalf uur. We beginnen met inlopen in een rustig tempo, soms gevolgd door een specifieke inloopoefening. Daarna doen we in een kring rek- en strekoefeningen. Daarop volgen oefeningen gericht op het verbeteren van de looptechniek, mede ter voorkoming van blessures (loopscholing).
We starten dan met de kern: een hardloopopdracht die allerlei vormen kan hebben, telkens in een ander deel van Birkhoven, Korte Duinen, Monnickenbos, Stompert of Lange Duinen. Vaak bevat de kern intervallen, met variatie in afstanden en tempo’s. De kern duurt max. een halfuur. Daarna lopen we rustig terug naar het clubhuis. Als we er bijna zijn, doen we statische rekoefeningen. We leggen in totaal ca. 10 kilometer af.

Omschrijving van de groep:
De vaste kern van de groep bestaat uit ongeveer vijftien lopers en er is plaats voor méér. De leeftijden liggen tussen eind dertig, begin zestig jaar, mannen zowel als vrouwen. De lopers zijn ervaren en velen lopen af en toe een wedstrijd (10 km tot halve marathon).

Er is veel gezelligheid en betrokkenheid op elkaars wel en wee. Tijdens de kern wordt er stevig doorgelopen.

Overige bijzonderheden:
We doen soms een training met een andere groep samen. Sommige lopers doen mee aan groepstrainingen voor bijvoorbeeld de Vlasakkerloop, de Halve van Egmond of Marathon Amersfoort. De Heuvelrugestafette en de Eemmeerloop worden met veel enthousiasme gezamenlijk gelopen. Af en toe is er een borrel of andere gezellige bijeenkomst. Na afloop van de training drinken de meesten een kop koffie met elkaar. Je bent altijd welkom in onze groep.

Maak kennis met je trainers

Christl Foekema: “Ik doe al meer dan dertig jaar aan hardlopen, de laatste jaren op de langere afstanden (marathon en meer). Sinds 2007 train ik bij AV Triathlon, waar ik in 2013 als trainer hardlopen volwassenen ben begonnen. Ik vind het leuk om mijn plezier in het hardlopen op anderen over te dragen en wil elke training weer tot een sportief plezier voor iedereen maken. Ik merk dat er nog veel te leren valt, als trainer en als hardloper. Het is leuk om zelf in ontwikkeling te zijn, en ontwikkelingen bij anderen in gang te zetten en hen te motiveren voor het hardlopen.”

Patrick Eysbach: “Op sportgebied ben ik ooit begonnen met (zaal)voetbal en badminton. Ik loop nu bijna twintig jaar hard, eerst buiten verenigingsverband en vanaf 2012 bij AV Triathlon. Daarvoor ben ik nog een jaar lid geweest van Altis. Sinds eind 2014 geeft ik met veel plezier trainingen bij AV Triathlon. Tijdens de trainingen probeer ik mijn plezier, kennis en ervaring op hardloopgebied over te dragen aan atleten. Ik hoop zo een bijdrage leveren aan het hardloopplezier van andere atleten. In spiegelbeeld leer ik ook veel van de atleten. Ik wil me graag blijven ontwikkelen als hardloper, trainer en mens.”