Menu

zaterdagmorgen 9:00 vanaf clubhuis Birkhoven

Op deze pagina vind je informatie over onze groep, de opbouw van de training en het programma voor komende maanden. Ook stellen de trainers zich aan je voor.

Doel van de training:
We werken aan verbeteren van de conditie, hebben veel loopplezier en geven aandacht aan looptechniek.

Omschrijving van de training:
De training duurt anderhalf uur. We beginnen met inlopen in een rustig tempo, soms gevolgd door een specifieke inloopoefening. Daarna doen we in een kring rek- en strekoefeningen. Daarop volgen oefeningen gericht op het verbeteren van de looptechniek, mede ter voorkoming van blessures (loopscholing).
We starten dan met de kern: een hardloopopdracht die allerlei vormen kan hebben, telkens in een ander deel van Birkhoven, Korte Duinen, Monnickenbos, Stompert of Lange Duinen. Vaak bevat de kern intervallen, met variatie in afstanden en tempo’s. De kern duurt max. een halfuur. Daarna lopen we rustig terug naar het clubhuis. Als we er bijna zijn, doen we statische rekoefeningen. We leggen in totaal ca. 10 kilometer af.

Omschrijving van de groep:
De vaste kern van de groep bestaat uit ongeveer vijftien lopers en er is plaats voor méér. De leeftijden liggen tussen eind dertig, begin zestig jaar, mannen zowel als vrouwen. De lopers zijn ervaren en velen lopen af en toe een wedstrijd (10 km tot halve marathon).

Er is veel gezelligheid en betrokkenheid op elkaars wel en wee. Tijdens de kern wordt er stevig doorgelopen.

Overige bijzonderheden:
We doen soms een training met een andere groep samen. Sommige lopers doen mee aan groepstrainingen voor bijvoorbeeld de Vlasakkerloop, de Halve van Egmond of Marathon Amersfoort. De Heuvelrugestafette en de Eemmeerloop worden met veel enthousiasme gezamenlijk gelopen. Af en toe is er een borrel of andere gezellige bijeenkomst. Na afloop van de training drinken de meesten een kop koffie met elkaar. Je bent altijd welkom in onze groep.