Menu

Training maandag

Niveau 1
Maandagmorgen 9.15 clubhuis Birkhoven
Trainer: Ron Moeliker

Doel van de training:
Dit is op maandagochtend de enige loopgroep. Het doel is loopplezier blijven geven en goed blijven aansluiten aan trimgroep niveau. Het doel is geen niveauverhogen.

Omschrijving van de traning:
De training bestaat uit een warming up bestaande uit ca. 10 minuten inlopen, gevolgd door dynamische rekken/strekken en loopscholing. Daarna volgt een kern van ca. 15 minuten waarin diverse vormen als fartlek, interval, pyramide, duurloopje, heuveltraining aan bod kunnen komen. Afsluitend uitlopen en rekken/strekken (cooling down).

Omschrijving van de groep:
De groep bestaat uit gemiddeld ca. 10 tot 25 personen, zowel mannen als vrouwen. De jongste is ca. 35 en de oudste ca. 80 jaar oud. Deze training is gericht op 55+ en bewegen waarbij de gezelligheid nadrukkelijk aanwezig is. De groep heeft wel een echt niveau 1.

Overige bijzonderheden:
De training duurt ongeveer 60 minuten. Inclusief inlopen en uitlopen wordt zeker ca. 3 á 4 km afgelegd. Deze loopgroep is gericht op bewegen voor 55+. Dat wil niet zeggen dat jongere deelnemers niet welkom zijn, integendeel. Ook zij zijn van harte welkom.