Menu

Training donderdag Leusden

Niveau 3
donderdagavond 18.30 – 20.00 uur vanaf winkelcentrum Hamershof, Leusden

img_20160908_185351

Welkom bij de hardloopgroep van AV Triathlon in Leusden. Op deze pagina vind je informatie over onze groep, de opbouw van de training en het jaarprogramma. Ook stellen de trainers zich aan je voor.

Doel van de training
We werken aan verbeteren van de conditie, kracht en snelheid. hebben veel loopplezier en stimuleren elkaar om aan wedstrijden mee te doen. De ideale groep als je lekker en gevarieerd kilometers wilt maken. 

Inhoud van de training
De training duurt anderhalf uur. We beginnen met inlopen in een rustig tempo, ongeveer 1,5-2 km. Daarna doen we in een kring rek- en strekoefeningen. Dan nemen we ook de afgelopen en komende wedstrijden door. Daarna beginnen we aan de eigenlijke training, een tempoduurloop, wisselduurloop of een training met lange intervallen. Bootcampoefeningen maken soms deel uit van de training. In totaal leggen we elke keer 12-15 kilometer af. Meestal is dat in een doorlopend parcours en zijn er weinig afkortingen, iedereen loopt dus alles mee. Het laatste stuk is in een rustig uitlooptempo. We besluiten met statische rekoefeningen, die doet ieder voor zichzelf. 

Omschrijving van de groep
De vaste kern van de groep bestaat uit ongeveer vijftien lopers. De leeftijden liggen tussen eind dertig, begin zestig jaar, mannen zowel als vrouwen. De lopers zijn ervaren. De meesten lopen regelmatig een wedstrijd (10 km, halve en hele marathon, trailruns). De groep staat bekend om deelname aan nationale en internationale wedstrijden (marathon Rotterdam, Berlijn en 60 van Texel). Spontaan worden dan op zondag gezamenlijk lange duurlopen afgelegd. Er is een prettige, sportieve sfeer en er wordt stevig doorgelopen. Er is twee keer per jaar een borrel of barbecue.

Jaarprogramma
In de zomerperiode lopen we op verhard en onverhard parcours, in Den Treek, De Schammer en langs het Valleikanaal. In de winterperiode kiezen we de verharde paden in Leusden die verlicht zijn. Bekijk in ons schema wie trainer is.

Locatie
Het verzamelpunt is het Huis van Leusden, ‘t Erf 1 op Winkelcentrum De Hameshof. De lopers komen hier te voet, op de fiets of met de auto naartoe. Je kunt hier niet omkleden. De training eindigt bij het Huis van Leusden of bij de Rabobank. Soms is in de zomer er een ander startpunt, zoals restaurant Bavoort. Dit hoor je dan van de trainer.

Maak kennis met je trainers

 dsc_4027
Gerrit van de Berkt: ”Ik loop al sinds mijn militaire diensttijd (1978) en ben daar nooit meer mee opgehouden. Mijn afstanden waren dan van 10 km tot een halve marathon maar een trainingsschema had ik niet.

Pas nadat ik negen jaar geleden bij AV Triathlon ben komen lopen, ging ik ook meer met schema’s werken, daar word je dan een soort van “mee besmet “door je mede lopers. Ik ben sinds 2012 looptrainer voor de donderdagavond in Leusden en op de zaterdagmorgen in Amersfoort. Het leuke aan training geven vind ik dat je een training verzint waar iedereen zijn energie in kwijt kan en aan het eind van de training met een goed gevoel naar huis gaat.”

 

 

Harmen van Zwol: “Hardlopen doe ik al vele jaren en het is voor mij een soort van ontspanning. Wanneer ik een drukke dag op mijn werk heb gehad, vind ik het heerlijk om buiten in de natuur te lopen, het doet complexe zaken relativeren. Tegelijkertijd is het een goede manier om fit te blijven en dan noem ik nog niet eens de gezellige sfeer die onze loopgroep met zich meebrengt. Vanaf 2010 loop ik bij  AV Triathlon en sinds april 2019 ben ik actief als looptrainer. Ik haal er veel voldoening uit om gezamenlijk als groep progressie te maken en dit zo ook in de training te verwerken.”