Training donderdag Leusden

Niveau 3
donderdagavond 18.30 – 20.00 uur vanaf winkelcentrum Hamershof, Leusden
Trainers: Gerrit van de Berkt, Chi Shing Chang, Christl Foekema

img_20160908_185351

Welkom bij de hardloopgroep van AV Triathlon in Leusden. Op deze pagina vind je informatie over onze groep, de opbouw van de training en het jaarprogramma. Ook stellen de trainers zich aan je voor.

Doel van de training
We werken aan verbeteren van de conditie, kracht en snelheid. hebben veel loopplezier en stimuleren elkaar om aan wedstrijden mee te doen. De ideale groep als je lekker en gevarieerd kilometers wilt maken. 

Inhoud van de training
De training duurt anderhalf uur. We beginnen met inlopen in een rustig tempo, ongeveer 1,5-2 km. Daarna doen we in een kring rek- en strekoefeningen. Dan nemen we ook de afgelopen en komende wedstrijden door. Daarna beginnen we aan de eigenlijke training, een tempoduurloop, wisselduurloop of een training met lange intervallen. Bootcampoefeningen maken soms deel uit van de training. In totaal leggen we elke keer 12-15 kilometer af. Meestal is dat in een doorlopend parcours en zijn er weinig afkortingen, iedereen loopt dus alles mee. Het laatste stuk is in een rustig uitlooptempo. We besluiten met statische rekoefeningen, die doet ieder voor zichzelf. 

Omschrijving van de groep
De vaste kern van de groep bestaat uit ongeveer vijftien lopers. De leeftijden liggen tussen eind dertig, begin zestig jaar, mannen zowel als vrouwen. De lopers zijn ervaren. De meesten lopen regelmatig een wedstrijd (10 km, halve en hele marathon, trailruns). De groep staat bekend om deelname aan nationale en internationale wedstrijden (marathon Rotterdam, Berlijn). Spontaan worden dan op zondag gezamenlijk lange duurlopen afgelegd. Er is een prettige, sportieve sfeer en er wordt stevig doorgelopen. Er is twee keer per jaar een borrel of barbecue.

Jaarprogramma
In de zomerperiode lopen we op verhard en onverhard parcours, in Den Treek, De Schammer en langs het Valleikanaal. In de winterperiode kiezen we de verharde paden in Leusden die verlicht zijn.

Locatie
Het verzamelpunt is Winkelcentrum de Hamershof in Leusden, ter hoogte van het gemeentehuis (verbouwing vanaf 17 oktober 2016). De lopers komen hier te voet, op de fiets of met de auto naartoe. Je kunt hier niet omkleden. De training eindigt bij het gemeentehuis of bij de Rabobank.

Maak kennis met je trainers

 dsc_4027
Gerrit van de Berkt: ”Ik loop al sinds mijn militaire diensttijd (1978) en ben daar nooit meer mee opgehouden. Mijn afstanden waren dan van 10 km tot een halve marathon maar een trainingsschema had ik niet.

Pas nadat ik negen jaar geleden bij AV Triathlon ben komen lopen, ging ik ook meer met schema’s werken, daar wordt je dan een soort van “mee besmet “door je mede lopers. Ik ben sinds 2012 looptrainer voor de donderdagavond in Leusden en op de zaterdagmorgen in Amersfoort. Het leuke aan training geven vind ik dat je een training verzint waar iedereen zijn energie in kwijt kan en aan het eind van de training met een goed gevoel naar huis gaat.”

Chi Shing Chang: “Ik loop nog relatief kort, een jaar of tien en ben sinds drie jaar lid van AV Triathlon. Inmiddels loop ik met plezier lange afstanden, zeker in een groep vind ik dat erg leuk om te doen. Sinds 2016 geef ik ook hardlooptraining op de lange afstanden. Ik merk dat ik voortdurend zoek naar manieren om beter te presteren en vind het leuk om kennis en ervaringen met elkaar te delen.”

dsc_3005
Christl Foekema: “Ik doe al meer dan dertig jaar aan hardlopen, de laatste jaren op de langere afstanden (marathon en meer). Sinds 2007 train ik bij AV Triathlon, waar ik in 2013 als trainer hardlopen volwassenen ben begonnen. Ik vind het leuk om mijn plezier in het hardlopen op anderen over te dragen en wil elke training weer tot een sportief plezier voor iedereen maken. Ik merk dat er nog veel te leren valt, als trainer en als hardloper. Het is leuk om zelf in ontwikkeling te zijn, en ontwikkelingen bij anderen in gang te zetten en hen te motiveren voor het hardlopen.”

Tot ziens in Leusden!

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

  • Jikke vd Ploeg redt het in de eindsprint net niet maar wordt wel heel mooi 2e bij de Finale crosscompetitie MD1 http://t.co/nbfKat1jo6
  • Voor de 8e keer op rij wint Jasmijn Bakker bij de junioren de finale van de crosscompetitie (en voor het laatst, w… http://t.co/ivRB9pAzqb
  • Het mag dan half maart zijn, bij de finale van de crosscompetitie bij @AVPijnenburg heersen barre winterse omstandi… http://t.co/TMdHXbFi4k
  • Bij het NK cross in het modderige Amsterdamse bos won Jasmijn Bakker brons bij de meisjes A http://t.co/4eJqeV15Y9

FOTO’s EN VIDEO’s