Menu

Donderdagmorgen 9:15 vanaf clubgebouw Birkhoven

Doel van de training:
De lopers van deze groep zijn echt recreatieve lopers, gezelligheid en bijpraten zijn belangrijk en er zijn veel sociale contacten. De meeste lopers willen hun conditie bijhouden, een enkeling wil conditie opbouwen. Omdat dit de laagste groep is op donderdagochtend komen er ook geblesseerde lopers op af die weer een nieuwe start willen maken.
De groep blijft aansluiten bij de langzaamste lopers en het verschil in niveau kan behoorlijk zijn. Als mensen meer willen dan gaan ze met de duurloopgroep mee. Als ze minder willen stappen ze over naar de wandelgroep.

Omschrijving van de training:
De training duurt ongeveer 90 minuten en bestaat uit 15 minuten rustig inlopen, gevolgd door dynamisch rekken en coördinatie oefeningen als warming-up. Dan volgt een kern van 20 tot 25 minuten bestaande uit intervaltraining, piramideloop, een duurloop of fartlek, waarbij alle verschillende niveaus aan hun trekken kunnen komen. Afsluitend lopen we uit en sluiten af met rekoefeningen (cooling down). Inclusief inlopen en uitlopen wordt zeker ca. 7 km afgelegd.

Omschrijving van de groep:
De groep bestaat uit gemiddeld tussen 10 en 25 personen, zowel mannen als vrouwen. De leeftijd van de lopers ligt tussen de 25 en 70 jaar en bestaat veelal uit lopers die 2 keer per week trainen (sommigen vaker, een enkeling minder). De groep is hecht met een grote vaste kern.

Overige bijzonderheden:
Geen.