Menu

dinsdagavond 19.30 uur

Niveau van de trainingen:
Niveau 3/4: de meeste lopers lopen een halve marathon rond 1.45 uur.
Een training die begint op 19.30 uur en eindigt rond 21.15 / 21.30 uur

Omvang van de groep:
15-30 vrouwen en mannen variërend in leeftijd van 30 tot 64 jaar

Tijdstip van de trainingen:
Dinsdagavond, 19.30 uur, vanaf het clubhuis in Birkhoven

Omvang van de trainingen:
De training duurt in de regel ca. 1,5 tot 2 uur en bestaat uit warming up (inlopen, dynamische oefeningen, loopscholing), kerntraining en cooling down (uitlopen, oefeningen). Afhankelijk van de aard van de kerntraining wordt (totaal) een afstand van ca. 12 – 15 km gelopen

Omschrijving van de kerntraining:
In de wintermaanden worden de trainingen op de verlichte straten en wegen in de omgeving van Birkhoven gelopen. In het zomerseizoen wordt in het bos getraind.
De trainingen zijn gericht op het instandhouden en verbeteren van snelheid, kracht en duurvermogen. De kern is meestal 5 tot 6 km. De kerntraining bestaat uit intervaltrainingen, Fartlek, heuveltraining en crossen.

Specifieke doelen van de trainingen:
Er zijn geen speciale doelen. Per individu is er een grote verscheidenheid in aantal wedstrijden. Ook de wedstrijd afstanden zijn erg verschillend, sommige lopen regelmatig een halve marathon, enkele lopen geen wedstrijden en een aantal zijn in de opbouw van een marathon.

Omschrijving van de groep:
De sfeer in de groep is gezellig, ontspannen en sociaal. Tijdens de kerntraining wordt echter stevig en geconcentreerd gewerkt. De leeftijd varieert tussen 35 en 60 jaar.

Overige bijzonderheden:
Na de training (douchen) drinken we een kop koffie en als er iemand jarig is wordt er getrakteerd. 1x in het jaar gaan we met de groep uit eten. En we hebben een gezellige avond in ons clubgebouw ergens rond de jaarwisseling.