Menu

5 km test voor (dinsdagavond)groepen 1 en 2

 

Dé kans voor de best passende niveaugroep voor jou!

 

5 km testloop voor alle dinsdagavondgroepen niveau 1 + 2:

In de periode oktober 2014 t/m maart 2015 zal in alle niveau 1 en 2 groepen op de dinsdagavond twee keer een 5km test worden afgenomen. Als trainers van de groepen 1 en 2 zien we dat de onderlinge verschillen binnen onze groepen groot aan het worden zijn.  Deze test biedt de kans om te kijken of je nog loopt op het niveau dat het beste bij je past. Waarom is dit belangrijk?

 • Wellicht kun je op een hoger niveau lopen.
  Lopen in een groep met lopers van jouw niveau maakt het lopen voor de hele groep en jou leuker en meer uitdagend.
 • Wellicht blijkt dat je op een niveau loopt wat je eigenlijk net niet (of helemaal niet) aankunt.
  Lopen in een groep van je eigen niveau maakt je een betere loper en minder vatbaar voor blessures.
 • Trainen doe je om beter te worden niet om elke keer het gevoel te hebben dat je een wedstrijd aan het lopen bent op de training om bij te kunnen blijven.
 • Of uit de test blijkt dat je qua niveau helemaal in de huidige groep thuishoort. Hoe leuk is dat!
 • De indeling naar niveaus is niet een statische indeling. Door regelmatig een 5 km testloop te doen kunnen we de ontwikkelingen zien. De groepsindeling kan daarop eventueel aangepast worden.

Groep 2c wordt niveaugroep 1/ 2.

Vanaf 2 september wordt de sinds 1 april opgestarte groep 2c  een vaste nieuwe groep met twee vaste trainers Madelon en Duncan. De groep wordt (aanvankelijk) een gecombineerde niveau 1/ 2 groep.
Hiermee komen we tegemoet aan de niveauverschillen die er binnen de verschillende niveau 2- groepen bestaan. Opzet van deze groep is om lopers van niveau 1 geleidelijk klaar te stomen voor niveau 2, en het voor lopers van niveau 2 makkelijker te maken een stapje terug te doen.

Wat betekent het nu concreet?

 • Lopers uit de huidige groep van Hans en Harry (1): Jullie groep blijft gewoon bij elkaar. Na de 5km -test zou je in overleg eventueel kunnen besluiten naar de 1/2 groep te gaan van Madelon en Duncan.
 • Lopers uit de huidige groep van Ruud & Wim (2a) en Ewald & Luc (2b): Afhankelijk van het resultaat op de 5-km test, beslis je welke groep het beste bij je past. Je hoeft natuurlijk niet de test af te wachten, je kunt al eerder van niveau veranderen.
 • Lopers uit de huidige groep 2c: jullie vormen de nieuwe 1/ 2 groep van Madelon & Duncan: Jullie starten in september in deze groep. Lopers die tijdens de test een niveau 1 of 2 resultaat boeken kunnen gewoon in deze groep blijven. Ben je een snelle niveau 2 loper, dan past wellicht een andere niveau 2 groep beter bij je en voor een enkeling geldt dat niveau 3 beter bij je past. Voor alle duidelijkheid: groep 2c bestaat uit lopers die sinds september 2013 in niveau 2 zijn gaan lopen.

 De periode september t/m maart wordt dus een periode waarin we gaan bekijken welk niveau het beste bij je past. AV Triathlon blijft een vereniging waar sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Wij zullen niemand verplichten over te gaan naar een ander groep. Maar de trainers voelen zich sterk medeverantwoordelijk voor hun lopers. We willen te allen tijde blessures voorkomen. Bovendien is de richtlijn voor de groepsgrootte 25; met meer lopers in een groep komt de kwaliteit van de training en de veiligheid van de lopers in het geding!

De richtlijnen van onze vereniging
(10 km tijden zijn omgerekend naar 5 km):

 • 5 km tijd boven de 29.00 -> niveau 1
 • 5 km tijd tussen de 26.00 en 29.00 -> niveau 2. Tevens moet je in staat zijn een 10 km aan een stuk te lopen.
 • 5 km tijd sneller dan 26.00 -> niveau 3 en een 10 km onder de 54 minuten.

Het zijn richtlijnen. Alles gaat dus in overleg. Vraag je trainers gerust om advies.

Succes!!!!

De trainers van de dinsdagavondgroepen 1 en 2.