Menu

FUN Triatlon 6 juli 2022 – informatie voor deelnemers

Dit jaar organiseert AV Triathlon voor de 11e keer de FUN Triatlon. We gaan dit doen op woensdagavond 6 juli 2022. Heb je nog nooit een triatlon gedaan en wil je het wel eens proberen? Of wil je gewoon een avondje lekker sportief bezig zijn met familie of vrienden? Doe dan mee aan de FUN Triatlon op woensdagavond 6 juli.

De inschrijving is geopend, klik hier om je aan te melden.

De FUN triatlon is een trainingswedstrijd in en rondom Bosbad Birkhoven en staat open voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Een trainingswedstrijd wil
zeggen dat je o.a. geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat en dat er geen prijzen zijn te verdienen, maar we richten wel een wisselzone in en we noteren ook je eindtijd.
Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50 m buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Start

Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun trainingswedstrijd over 100 m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.
Ook dit jaar kunnen de FrameRunners deelnemen.
Een half uur later, om 19:30 uur, start de teamrelay, een trainingswedstrijd voor iedereen vanaf 13 jaar. Een team bestaat uit drie personen. Teamlid 1 start met 200 m zwemmen, gaat daarna 5 km fietsen en loopt tot slot 1 km hard. Aan de rand van het zwembad tikt hij (of zij) teamlid 2 aan die dan begint aan zijn/haar triatlon over dezelfde afstanden. Tot slot mag teamlid 3 starten en de triatlon afleggen. Zodra het derde teamlid over de finish komt wordt de eindtijd van het team genoteerd.

De samenstelling van een team is geheel vrij: man, vrouw, snel, iets minder snel of helemaal niet snel, alle combinaties zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat je FUN hebt in het samen volbrengen van een triatlon.

Inschrijven

Inschrijven kan alleen via voorinschrijving tot en met zondag 3 juli (of zolang er plek is) via het inschrijfformulier.
Om de laagdrempeligheid van de trainingswedstrijd te vergroten houden we de kosten in verband met de huur van het zwembad zo laag mogelijk: 3 euro per deelnemer – dus 9 euro voor een team.

Aandachtspunten

● Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
● Betaling van het inschrijfgeld (pinnen of contant) is alleen mogelijk op de dag van de trainingswedstrijd.
● Tijdens het fietsen is het dragen van een fietshelm verplicht. Heb je zelf geen fietshelm? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan kijken of we iets voor je kunnen regelen.
● Heb je geen triatlonpakje en zwem je dus in een zwembroek, badpak of bikini? Denk er dan aan dat je na het zwemmen een t-shirt of iets dergelijks aantrekt zodat je niet enkel in je zwemkleding rondfietst en -loopt.

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar Peter Hendriksen.
Tot woensdag 6 juli