Menu

Duatlon- en triatlontraining

Op zondag 5 februari 2017 wordt gestart met een duatlon- en triatlontraining. De training is tot 23 april iedere zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Daarna wordt de training iedere maandagavond gegeven van 19.00 tot 21.00 uur. De laatste training is op maandag 24 juli 2017.

Aanmelden en de training
Meld je aan via triatlon@avtriathlon.nl met je naam en je 06-nummer. Dfoto-avt-blad-januari-2017-du-triatlontrainingan word je vooraf via WhatsApp op de hoogte gebracht van de verzamelplaats. De training begint met infietsen, gevolgd door een kern. De training eindigt door vanaf de trainingslocatie naar huis te fietsen. De trainer is Harry den Boer. De training is toegankelijk voor alle leden die het leuk vinden om aan duatlons en/of triatlons, van welke omvang dan ook, mee te doen.

De kern
De kern bestaat uit één onderdeel of een combinatie van meerdere onderdelen. De onderdelen zijn kracht, souplesse, interval, koppel, wissel en vaardigheid. Kortom, iedere training is een triatlon in een notendop.

  • Tijdens krachttraining worden de beenspieren bij het fietsen extra getraind.
  • Bij een souplessetraining laat je de pedalen in een mooie rondgaande beweging rond gaan.
  • Een intervaltraining is een inspanning in een zone, in een bepaalde tijd of afstand, met rust en een aantal herhalingen.
  • In koppeltrainingen worden twee disciplines (bijvoorbeeld zwemmen en fietsen) achter elkaar beoefend. De koppel- en wisseltrainingen zullen in de zomer ook bestaan uit buitenwaterzwemmen-fietsen-lopen.
  • Bij de wisseltrainingen worden de handelingen bij het wisselen tussen disciplines geoefend.
  • Vaardigheidstrainingen: dit zijn kijktechnieken, fietsen liggend in het triatlonstuur, fietsen in een peloton, enz.

Overige informatie
Bij het fietsen, zowel op de mountainbike als op de racefiets, draag je een fietshelm. Dat is verplicht. Het is handig om fietsend de hardloopschoenen in een rugzakje mee te dragen. Verder is het advies een hartslagmeter of horloge te dragen. Je fietst op je racefiets of op een mountainbike, voorzien van klikpedalen. De keuze voor de mountainbike is er in de maand maart, om bij slechte wegomstandigheden te kunnen fietsen. Het fietsen is op de verharde weg, het lopen kan op de verharde of onverharde weg zijn.

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan via triatlon@avtriathlon.nl met je naam en je 06-nummer!

Tot 5 februari!

Harry den Boer