Menu

Training zaterdag Ruud, Joop en Jaap

Niveau : 2/3
Tijdstip : zaterdagmorgen 09:00 uur vanaf clubhuis in Birkhoven
Trainers : Joop Klein Haarhuis, Ruud van den Eshof en Jaap de Vries

Doel van de training:
Verbetering van looptechniek en uithoudingsvermogen binnen de gestelde doelen van de vereniging voor een niveau 2 groep. De trainingen dienen voor alle deelnemers toegankelijk te zijn.

Omschrijving van de training:
De training duurt ruim anderhalf uur. De eerste twintig minuten worden besteed aan een rustige warming-up gecombineerd met opzwaai-, rek- en strekoefeningen. Vervolgens doen we ongeveer 10 minuten loopscholing (voor bevordering van de lenigheid voorkomen van blessures en een betere loophouding).

Daarna is er een kerntraining van 20 tot 30 minuten die kan bestaan uit diverse loopvormen variërend van interval, duurloop, cross, kracht of fartlek enz..

Afsluitend wordt als cooling down rustig uitgelopen en volgen nog wat statische rekoefeningen. De totale omvang van de training is 9 tot 13 km per training.

Omschrijving van de groep:
Onze groep bestaat uit tussen de 15 en 25 lopers. Onze leeftijden variëren van 25 tot 60 jaar, evenveel mannen als vrouwen. We zijn niet primair gericht op prestaties maar willen op een recreatieve manier met hardlopen bezig zijn. Het sociale aspect is voor ons belangrijk en er wordt tijdens het lopen gezellig met elkaar gepraat, maar tijdens de kern wordt er gelopen en nauwelijks gepraat…. Het is belangrijk om samen met elkaar in beweging te zijn, dit neemt niet weg dat lopers regelmatig op persoonlijke titel deelnemen aan trimlopen variërend van 10 km tot aan een halve marathon of zelfs een hele marathon.

Overige bijzonderheden:
We doen soms een gezamenlijke deelname aan bijvoorbeeld de Zevenheuvelenloop of de halve marathon van Amersfoort. Vanuit de loopgroep zijn er meerdere leden die ook gezamenlijk buiten AV Triathlon om trainen. Of we trainen een aantal zondagochtenden een langere duurloop als voorbereiding op een loopevenement. Je ziet: je kunt je energie bij ons wel kwijt….

Maar… ook het sociale aspect is zeer belangrijk, we hebben plezier tijden de training, we drinken gezamenlijk koffie na afloop, we barbecueën elk jaar, en zelfs een weekendje of dagje uit (bijv. wadlopen of een strandloop) is mogelijk. En ben je geblesseerd?…we vergeten je niet want we hebben een heuse lief- en lopersleedpot…..

Trainers

Trainers Zaterdagmorgen, niveau 2 en 3

Joop Klein Haarhuis: ik geeft tien jaar training bij AV Triathlon op de zaterdagmorgen op niveau 2. Na de assistent cursus looptrainer heb ik de cursus ‘looptrainer 3’ gedaan, en ben ik nu ook geslaagd voor mijn ‘Prestatie Looptrainer 4′ diploma. Naast het training geven begeleid ik als ‘praktijkbegeleider’ vanuit de Atletiekunie beginnende trainers bij het behalen van de trainingslicentie en geef ik samen met Ton Duits/Ruud van den Eshof interne looptrainer 2 cursussen bij AV Triathlon. Na jarenlang gespeeld en training te hebben gegeven in basketbal ben ik vanaf 2002 gaan hardlopen en vanaf 2007 ook gaan wielrennen.

Ruud van den Eshof: Ik heb in 2008 de cursus ‘assistent trainer recreatieve loopgroepen’ gevolgd,  en vervolgens in 2012 de cursus Looptrainer 2 succesvol afgerond. In maart 2014 ben ik geslaagd voor mijn Looptrainer 3 diploma. Ik geef training op de zaterdagmorgen en op dinsdagavond. Afgezien van het geven van een verantwoorde training en het bijbrengen van technische loopvaardigheden vind ik het een uitdaging om jullie gezellige tijd te geven o.a. door allerlei evenementjes te (laten)organiseren.  Ik heb een nogal divers sportverleden, de ene sport wat intensiever dan de andere maar in ieder geval nooit op olympisch niveau: judo, basketbal, tafeltennis, jiu-jitsu, tennis, squash en badminton. En ik ben ook een paar jaar voetbaltrainer geweest. En nu dan hardlopen en een week per jaar skiën.

Jaap de Vries: Nadat ik in 1991 in Amersfoort kwam wonen, heb ik mij direct gemeld als lid bij AVT. Het hardlopen zit al sinds 40 jaar in mijn bloed. Mijn uitdaging ligt in het begeleiden van lopers op recreatief niveau met zo af en toe een mooie prestatie op de 10, 21 km of zelfs de marathon. Sinds 10 jaar ben ik actief als trainer op de dinsdagavond en zaterdagmorgen rondom niveau 3. Naast het lopen ben ik ook al jaren actief als reisbegeleider bij fiets-kampeerreizen, zelf zit ik dan ook graag op de racefiets. Het hardlopen geeft voor mij de optimale mix tussen inspanning en ontspanning. Dit credo wil ik met plezier nog jaren aan de lopers in deze groep meegeven!  

Ons motto is: Lopen doe je zelf, wij doen ons best om je ervan te laten genieten…