Menu

Tijdstip : zaterdagmorgen 09:00 uur vanaf clubhuis in Birkhoven

Doel van de training:
Verbetering van looptechniek en uithoudingsvermogen binnen de gestelde doelen van de vereniging voor een niveau 3 groep. De trainingen dienen voor alle deelnemers toegankelijk te zijn.

Omschrijving van de training:
De training duurt ruim anderhalf uur. De eerste twintig minuten worden besteed aan een rustige warming-up gecombineerd met opzwaai-, rek- en strekoefeningen. Vervolgens doen we ongeveer 10 minuten loopscholing (voor bevordering van de lenigheid voorkomen van blessures en een betere loophouding).

Daarna is er een kerntraining van 20 tot 30 minuten die kan bestaan uit diverse loopvormen variërend van interval, duurloop, cross, kracht of fartlek enz..

Afsluitend wordt als cooling down rustig uitgelopen en volgen nog wat statische rekoefeningen. De totale omvang van de training is 9 tot 13 km per training.

Omschrijving van de groep:
Onze groep bestaat uit tussen de 15 en 25 lopers. Onze leeftijden variëren van 25 tot 60 jaar, evenveel mannen als vrouwen. We zijn niet primair gericht op prestaties maar willen op een recreatieve manier met hardlopen bezig zijn. Het sociale aspect is voor ons belangrijk en er wordt tijdens het lopen gezellig met elkaar gepraat, maar tijdens de kern wordt er gelopen en nauwelijks gepraat…. Het is belangrijk om samen met elkaar in beweging te zijn, dit neemt niet weg dat lopers regelmatig op persoonlijke titel deelnemen aan trimlopen variërend van 10 km tot aan een halve marathon of zelfs een hele marathon.

Overige bijzonderheden:
We doen soms een gezamenlijke deelname aan bijvoorbeeld de Zevenheuvelenloop of de halve marathon van Amersfoort. Vanuit de loopgroep zijn er meerdere leden die ook gezamenlijk buiten AV Triathlon om trainen. Of we trainen een aantal zondagochtenden een langere duurloop als voorbereiding op een loopevenement. Je ziet: je kunt je energie bij ons wel kwijt….

Maar… ook het sociale aspect is zeer belangrijk, we hebben plezier tijden de training, we drinken gezamenlijk koffie na afloop, we barbecueën elk jaar, en zelfs een weekendje of dagje uit (bijv. wadlopen of een strandloop) is mogelijk. En ben je geblesseerd?…we vergeten je niet want we hebben een heuse lief- en lopersleedpot…..

Ons motto is: Lopen doe je zelf, wij doen ons best om je ervan te laten genieten…