NSKindoor 2015 MariusBij de Nederlandse Studentenkampioenschappen (NSK) indoor behaalde Marius Wouters zilver bij het hoogspringen. Marius ging lang aan de leiding met de minste foutsprongen en leek op de winst af te gaan toen hij als enige over 2,04 ging. Dave Brandhoff had op die hoogte twee keer afgesprongen, waagde de gok en benutte zijn enige overgebleven poging op 2,07. Voor Marius was de 2,07 net iets te hoog, ondanks, volgens trainer Steven van der Maas, drie goede afzetten. Met 2,04 evenaarde Marius zijn clubrecord van anderhalve maand oud.

De tweede NSK-medaille was voor Tess Wegman. De A-juniore behaalde de derde plaats bij de vrouwen op de 800 meter met een tijd van 2.24,01.

Annemarie Slangewal en Hilbrand Wouters zetten op hun onderdeel de tweede prestatie van de dag neer, maar omdat ze -als (nog-)niet-student- buiten mededinging meededen, leverde dat geen medailles op.

NSKindoor2015 Annemarie 800B-juniore Annemarie Slangewal nam aanvankelijk met gemak de leiding in de snelste serie op de 3000 meter. Annemarie had op het NK junioren vorige week nog verrassend zilver gewonnen op de 800 meter en vandaag bleek haar dat een 3000 meter dan toch wel een stuk langer is. Na tweederde van de race moest ze de kop overlaten aan Suzannne Broxterman, die uiteindelijk 5 seconden voor Annemarie finishte. Annemarie verbeterde haar p.r. naar 10.19,55. Met een halve ronde achterstand kwam de eerste studente binnen, die later het goud omgehangen kreeg.

NSKindoor2015 HilbrandA-junior Hilbrand Wouters haalde bij het polsstokhoogspringen zijn aanvangshoogte van 4,20 in twee pogingen, Daarna ging hij in zijn derde poging ruim over 4,40. Dat beloofde wat voor 4,60, maar toen was het op: veel sprongen gemaakt bij het inspringen, diverse pijntjes. De verbetering van de 4,50 van vorige week moet dus wachten tot het outdoorseizoen.

De uitslagen