Veel deelnemers aan de C-interland afgelopen zaterdag in Rheine doen nu ook weer mee aan de CD-finale

Veel deelnemers aan de C-interland afgelopen zaterdag in Rheine doen nu ook weer mee aan de CD-finale

 

Op zaterdag 13 september organiseert AV Triathlon de landelijke finale van de competitie voor CD-junioren. Per categorie komen de 12 beste verenigingsploegen naar onze atletiekbaan om te strijden om het verenigingskampioenschap. Van AV Triathlon doen er drie ploegen mee: de jongens C, de meisjes C en de jongens D. We verwachten zo’n 450 atleten uit het hele land. Om de wedstrijd in goede banen te leiden staan er 80 vrijwilligers klaar.

Bij deze finalewedstrijd verschijnen veel van toppers onder de C-en D-junioren aan de start. Te veel om op te noemen eigenlijk. We lichten er toch enkelen uit: Rafael Raap, van het Rotterdamse PAC, sprong vorige week bij de C-interland maar liefst 2,05 meter hoog, de beste prestatie aller tijden voor een C-junior. Ook Jasmijn Bakker van AV Triathlon heeft een beste allertijdenprestatie achter haar naam staan: in juni liep ze de 1000 meter in 2.50,77. Jasmijn moet het op de 1000 meter opnemen tegen drie C-meiden die al het heel seizoen aan elkaar gewaagd zijn en met elkaar de ereplaatsen verdelen op de middenafstanden: Merel van de Marel (AV Haarlemmermeer), Jasmijn Lau (Ciko ’66) en Diane van Es (PAC). Dat wordt dus een hele spannende race!

Het belooft zaterdag prachtig weer te worden. Ideale omstandigheden dus voor optimale atletiekprestaties. En ideaal om een kijkje te komen nemen bij deze topwedstrijd op onze eigen atletiekbaan!

Lees hier alle informatie over de wedstrijd (juryindeling donderdagavond toegevoegd).