De meeste baanwedstrijden van afgelopen weekend werden geteisterd door slechte weersomstandigheden.

veenendaal kogel regen

Trackmeetings

Het wedstrijdweekend begon op vrijdagavond bij de 1e Trackmeetings in Utrecht, waar na een daverend onweer de wedstrijd met vertraging begon. Het bleef droog maar was de hele avond wel fris.

Patrick Zweekhorst smeet de slingerkogel in Utrecht een halve meter verder dan zijn vorige clubrecord en kwam tot 41,51 meter.
C-junior Gian Oerlemans verbeterde met 4.26,25 het clubrecord op de 1500 meter met drie seconden. Jasmijn Bakker (MC) zette met 4.41,01 een uitstekende seizoensopening neer op de 1500 meter en eindigde weer eens met een indrukwekkende laatste ronde. Op de 3000 meter dook Veerle Bakker voor het eerst onder de grens van 10 minuten waar ze al twee jaar in iedere wedstrijd steeds weer vlak boven was gebleven: 9.55,35. Kalid Amin liet op de 3000 meter halverwege de kopgroep gaan en moest het werk toen alleen doen: Hij verbeterde zijn tijd van vorig jaar wel maar kwam net boven de 9 minuten uit: 9.00,43.

CD-competitie Veenendaal

De C- en D-junioren hadden op zaterdag hun eerste competitiewedstijd in Veenendaal. Op een droge start na regende het daar de hele dag. Het koude en natte weer zorgde voor nogal wat blessures.

De junioren presteerden in Veenendaal prima: In drie van de vier categorieën was de winst voor AV Triathlon. Alleen de meisjes D behaalden de tweede plaats.

De meest opvallende prestatie van de dag was van Gian Oerlemans: Als 1500-meterspecialist won hij het discuswerpen bij de jongens C met meters voorsprong! Op de 800 meter moest Gian net zijn meerdere erkennen in Reinder Prince. Rick Hollestelle won het speerwerpen bij de jongens C.

veenendaal Tjeerdtje Femke hordenDe meisjes C wonnen het ploegenklassement met grote voorsprong. Dat is niet zo verwonderlijk: ze wonnen alle loop- en springonderdelen. Femke Bol won zowel 80 meter sprint als de 80 meter horden. Fleur Praas won het verspringen maar moest daarna helaas geblesseerd afhaken. Tjeerdtje van Gastel sprong met 1,50 het hoogste. Jasmijn Bakker deed het, na de 1500 meter van de avond tevoren, op de 1000 meter meisjes C vrij rustig aan maar won wel met grote voorsprong op de nummer 2, Madelief Kok. Natuurlijk wonnen de meiden ook de estafette.

Bij de D-junioren won Sophie Praas het verspringen en het kogelstoten. Nine immink was het snelst op de 1000 meter. Sven Jansons was de beste op de 80 meter sprint en de 80 meter horden, bovendien sprong hij het verste. Vooral zijn tijd van 12,64 op de horden valt op: hiermee komt Sven hoog de landelijke ranglijst.

Bij de CD-competitiewedstrijd in Rotterdam moest de wedstrijd worden gestaakt omdat de baan door de zware regenval volledig onder water stond. Hierdoor komen van alle wedstrijden in eerste ronde van de CD-competitie de punten te vervallen en tellen deze niet mee voor het landelijk totaalklassement. De prestaties blijven uiteraard wel staan.

De tweede wedstrijd is op 24 mei in Amersfoort en wordt georganiseerd door Altis.
AV Triathlon organiseert de derde wedstrijd op 21 juni.

Ter Specke Bokaal

Bij de Ter Specke Bokaal in Lisse, de opening van het Nationaal Baancircuit, regende het ook maar daar gingen de buien ook nog gepaard met harde wind. In deze voor hoogspringers moeilijke omstandigheden wist Marius Wouters als één van de weinigen het niveau te bereiken wat van hem verwacht mocht worden. Marius werd met 1,93 vijfde.

heiloo estafetteB-competitie Heiloo

Op zondag deed een aantal B-junioren in combiploegen met Altis mee aan de B-competitie in Heiloo. Hier was het erbarmelijk slecht weer, met veel regen, wind en kou. Omdat het te gevaarlijk was werd hier het polstokhoogspringen afgelast, net als in een andere poule.  Kalid Amin won in Heiloo met straatlengte voorsprong de 1500 meter in een, naar omstandigheden, redelijke tijd van 4.22,44.

uitslag CD-competitie

uitslag Ter Specke bokaal

uitslag B-competitie

Foto’s Veenendaal Wim Slangewal

Foto’s Heiloo Wim Slangewal