Sven Jansons in de halve finale 80 meter horden op weg naar zijn clubrecord van 12,09

Sven Jansons in de halve finale 80 meter horden op weg naar zijn clubrecord van 12,09

 

Zondag 7 september was Amsterdam opnieuw de locatie voor een belangrijke wedstrijd voor de junioren. Dit keer de Nationale D-spelen, het officieuze NK voor D-junioren. 4 meisjes en 7 jongens van AV Triathlon gingen de strijd aan met de leeftijdsgenoten uit het hele land.

Het chronoloog was heel ongunstig voor Sophie Praas (D1). Zij moest gelijktijdig uitkomen op de onderdelen verspringen en kogelstoten. Wellicht dat zij hierdoor net niet op het podium kwam bij het verspringen. Meer succes had ze met kogelstoten. 11,73 m was niet alleen een nieuw clubrecord maar ook een verdiende derde plaats en daarmee de eerste medaille van die dag voor AV Triathlon.

Marten Prince (D1) had gehoopt op een medaille bij het discuswerpen, maar moest toezien hoe de discussen van drie andere atleten verder kwamen. Marten verbeterde wel zijn clubrecord naar 24,09 m. Ook bij het kogelstoten leek het erop dat hij net naast de prijzen zou grijpen, maar in zijn allerlaatste stoot wist hij met 9,39 m een nieuwe pr te stoten en daarmee ook de derde plaats op te eisen.

Het verspringen junioren D2 was een spannende strijd tussen twee naamgenoten. Na de derde sprong lag Sven Jansons aan de leiding met 5,31 m. In de zesde en daarmee laatste sprong zag hij zijn concurrent en naamgenoot Sven Roosen vier cm verder springen. Sven kon in zijn laatste sprong daar niet meer voorbijkomen en moest genoegen nemen met het zilver.
Na zijn serie in de kwalificatie en in de halve finale met overmacht te hebben gewonnen en met de één na snelste tijd die dag op het onderdeel 80m horden was Sven Jansons ineens één van de grote favorieten voor een podiumplaats op het onderdeel horden. In de finale was opnieuw het verschil met de winnaar zeer klein en kreeg hij zijn tweede zilveren medaille omgehangen. Met zijn 12.09 in halve finale scherpte hij het clubrecord bij junioren D2 aan.

De laatste medaille voor AV Triathlon werd door Ton van Mameren binnengehaald op het onderdeel verspringen. Ondanks dat hij tussendoor ook nog even moest uitkomen in de finale horden wist hij de derde plaats te veroveren met 4,67 m.