Veerle wint de 3000 meter – foto: Sebastiaan Durand (foto.durand.nl)

Op het NK junioren indoor werd Veerle Bakker (eerstejaars B-meisje) op zaterdag onbedreigd Nederlands kampioen op de 3000 meter bij de meisjes A. Op zondag werd Veerde derde op de 1500 meter.

zaterdag
Omdat er op de 3000 meter niet voldoende inschrijvingen waren bij de meisjes B voor een zelfstandig kampioenschap, liepen de meisjes B met de meisjes A mee. Veerle nam direct de kop en ging voortvarend van start met een eerste kilometer in 3.15. Ze kon dit tempo echter niet vasthouden en na 2000 meter kwam ze door in 6.45. in de laatste kilometer schudde Veerle de Groningse Tessa den Heijer, die haar tot dan toe als enige had weten te volgen, af en finishte in 10.13,81. Helaas bleef Veerle hiermee een paar seconden boven de limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), in juli in Utrecht.

Marius over 1,85 – foto: Sebastiaan Durand (foto.durand.nl)

Hoogspringer Marius Wouters evenaarde met 1,85 zijn p.r. en werd zevende bij de jongens A. Zijn broer Hilbrand (JB) verbeterde zijn clubrecord polsstokhoogspringen naar 3,70 en werd hiermee zesde.
Yara Gast was de dag tevoren teruggekomen van wintersport, geen ideale voorbereiding dus. Desondanks presteerde ze toch nog goed en sprong ze 1,60 hoog, goed voor een negende plaats bij de meisjes B. Een negende plaats behaalde ook Kelide Aminboru: zijn tijd van 9.25,99 op de 3000 meter betekende een forse verbetering van zijn p.r. en een nieuwe clubrecord. Lotte van der Velde (MB) liep 2:32.63 in haar serie 800 meter. Patrick Zweekhorst (JA) stootte zijn kogel 11,32 meter ver en werd daarmee 11de.

zondag
Op zondag werd Veerle derde op de 1500 meter bij de meisjes B in 4:41.53, een plaats waar ze tevreden mee kon zijn gezien de sterke concurrentie op deze afstand. De verrassing kwam van haar zus Jasmijn, die als eerstejaars C-junior meedeed met de meisjes B. Jasmijn startte middenin het veld en schoof langzamerhand op van de achtste naar de zesde plaats. In de laatste ronde zette Jasmijn haar bekende eindsprint in en passeerde nog twee meiden voor haar, zodat ze met een tijd van 4:46,61 op een prachtige vierde plaats eindigde.
In zijn serie van de 200 meter werd Hilbrand helaas gediskwalificeerd omdat hij in de bocht buiten zijn baan liep. Yara was als laatste reserve binnengekomen op de 60 meter horden, maar liep in 9,50 naar een keurige vijfde plaats in haar serie.

De uitslagen