Veerle abdijcross webVorig jaar werd Veerle Bakker op het Sportgala Amersfoort uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. Met haar prestaties tijdens het afgelopen seizoen kon de jury ook dit jaar weer niet om Veerle heen en zo werd Veerle opnieuw genomineerd als Amersfoorts Sportvrouw van het jaar.

Cross

Het hele winterseizoen heerste Veerle op de cross. Tijdens de Warandeloop werd ze onbedreigd Nederlands kampioene bij de meisjes B. Daarna won ze ook de drie andere nationale crossen (Sylvestercross, Abdijcross en Mastboscross) en daarmee natuurlijk ook het Nationaal Crosscircuit.

Steeplechase

Dat haar zilveren medaille op de steeple bij het EJOF een jaar eerder geen uitschieter was, bewees Veerle dit seizoen. Half juni, bij de Gouden Spike in Leiden, liep ze naar een tijd van 6.43,17 op de 2000 meter steeplechase. Met deze tijd eindigde Veerle aan het eind van het zomerseizoen als achtste op de wereldranglijst 2000 meter steeple meisjes B en als derde op de Europese ranglijst.

NK2014 VeerleOp het NK junioren werd Veerle net als vorig jaar Nederlands kampioene bij de meisjes B.

Het NK senioren, drie weken later, was Veerle’s eerste wedstrijd bij  de grote mevrouwen en ook haar eerste steeeplewedstrijd over 3000 meter. En meteen met succes: Achter de Canadese Nederlandse Chantelle Ann Groenewoud behaalde ze zilver.

3000 meter

Al twee jaar lang was Veerle zowel indoor als outdoor Nederlands kampioene op de 3000 meter. Ze maakte haar favorietenrol dit jaar tweemaal waar, zowel indoor als outdoor. Bovendien sluit ze, met de tijd van 9.45,54 die ze eind juni liep tijdens de Harry Schulting Games in Vught, het seizoen af als ranglijstaanvoerster in Nederland.

Veerle finish NK juniorenlogo sportgala2015Het Sportgala

Op donderdag 27 november vindt in Leerhotel Het Klooster het Sportgala plaats. Hier worden onder meer de Sportman, Sportvrouw, het Sporttalent en de Sportploeg van het jaar bekend gemaakt.

Stemmen allemaal!   

De winnaars van het Sportgala worden voor de helft bepaald door de publieksstemming, voor de andere helft door de vakjury. Stemmen kan door iedereen via de website van het Sportgala. Stemmen is mogelijk tot 19 november.
Let op: Houd voor het stemmen je mobiele telefoon bij de hand. Er kan per mobiele telefoonnummer maar één keer worden gestemd.
Met zoveel mogelijk stemmen van de leden van onze vereniging geven we Veerle een flinke kans om ook dit jaar weer Sportvrouw van het jaar te worden. Stemmen allemaal dus!

Poster

Wil je de poster hieronder (A3-formaat) printen? Download dat dit pdf-bestand (2,4 Mb).

A3 poster veerle bakker 2014