foto: Erik van Leeuwen

foto: Erik van Leeuwen

Veerle Bakker, de jongste atlete in het Nederlands team, voldeed bij het EK voor landenteams in Heraklion (Griekenland) aan de verwachtingen door met een 10e plaats 3 punten voor het Nederlands team binnen te halen op de 3000 meter steeplechase. Veerle liep als enige juniore in een veld met ervaren atletes die over het algemeen met snellere tijden op de startlijst stonden. De race startte snel en Veerle had geen andere keus dan in het hoge tempo mee te gaan, zodat ze in de buurt kon blijven van de vrouwen op wie ze zich zou moeten richten. Het hoge aanvangstempo bleek Veerle aan het einde van de wedstrijd op te breken. Met twee zware laatste rondes finishte ze in een tijd van 10.58,14.
Veerle was na afloop teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd, ze had graag een betere race gelopen voor de Nederlandse ploeg. Maar Veerle’s bijdrage bleek ruim voldoende.
Na de eerste dag stond Nederland op de zesde plaats, mede door de teleurstellingen van twee keer 0 punten bij kogelstoten en kogelslingeren. Maar met een uitstekende tweede dag rukte Nederland op naar de derde plaats. Hiermee promoveerde Nederland naar de Super League, waarin de 12 sterkste atletieklanden van Europa tegen elkaar uitkomen. De volgende Super League is in 2017.

foto: Atletiekunie

foto: Atletiekunie