NK2014 VeerleOp het NK senioren liep B-juniore Veerle Bakker voor het eerst een 3000 meter steeple. En meteen met groot succes: Achter de Canadese Nederlandse Chantelle Ann Groenewoud (Unitas) werd Veerle prachtig tweede. Veerle kon tot ongeveer halverwege de race in het spoor van de favoriete Groenewoud blijven lopen. Veerle wist van tevoren dat ze haar tegenstandster, die vorige week in de Nacht van Heusden nog een p.r. van 9.45,42 liep, op den duur zou moeten gaan. In het tweede deel van de wedstrijd liep Veerle in haar eigen tempo naar 10.42,28. Met deze tijd komt Veerle op de 12de plaats binnen op de  allertijdenranglijst bij de vrouwen. De laatste twee ronden waren wel erg zwaar, vond Veerle. Annemarie Slangewal finishte achter Kristel van Berg (Energie) als vierde (Annemarie was door onduidelijkheden in de ledenadminstratieprocedures van de Atletiekunie nog genoodzaakt deel te nemen in de clubkleuren van Altis). Zo werden de nummers 1, 2 en 3 van het Nederlands kampioenschap B-junioren nu 2, 3 en 4 bij de senioren.

NK2014 MariusMarius en Michel

Marius Wouters sprong, net als bij het NK junioren, over een hoogte van 1,98 en werd hiermee negende.

Michel Riemersma was op de 1500 met ruimschoots de langzaamste tijd geplaatst. In zijn serie wist hij zich netjes in de groep te handhaven en in de laatste ronde passeerde hij nog twePe man. Zo finishte Michel als 8e in zijn serie met een nieuw p.r. van 4.04,78. Lees hier Michel’s verslag van zijn belevenissen.

NK2014 Michel

 

 

Speerwerpen

Op de eerste dag van het NK waren de twee meest opzienbarende prestaties van atleten van Hellas Utrecht. Dafne Schippers verbeterde het Nederlands record verspringen naar  6,78 meter. Voormalig AV-Triathlonatleet Jurriaan Wouters won het speerwerpen met  een afstand van 77,16, waarmee hij een voorsprong had van ruim 4 meter op Daan Meyer en ruim 5 op Bjorn Blommerde, de kampioen van de afgelopen 6 jaar. Jurriaan verbeterde zijn twee weken oude p.r. met maar liefst 5 meter en staat nu vijfde op de ranglijst aller tijden.

De uitslagen

Foto’s

Interview met  Veerle Bakker in de NK-special van Atletiek Week Magazine

Interview met Veerle Bakker in de NK-special van Atletiek Week Magazine (klik op het artikel voor een vergroting)