C-interland Femke BolIn het weekend van 5 en 6 september deden twee atleten mee aan een internationale wedstrijd. Femke Bol kwam uit bij de C-interland, Marius Wouters bij de International High Jump Meeting.

De 40ste C-interland tussen Nederland en Westfalen was dit jaar in Amsterdam. Voor veel jonge talenten is de C-interland de eerste gelegenheid om ervaring op te doen met een internationale wedstrijd. Het bondsbureau wilde afgelopen najaar nog stoppen met deze mooie wedstrijd, maar de Unieraad wist dit gelukkig te voorkomen.
De laatste 5 jaar zijn de junioren van Triathlon onafgebroken vertegenwoordigd bij de C-interland: Veerle Bakker (2000m) en Yara Gast (300m) in 2011, Hilbrand Wouters (polshoog) in 2012, Jasmijn Bakker in 2013 (800m) en in 2014 (2000m).

Na de C-spelen vorig weekend werd Femke Bol geselecteerd voor de Nederlandse ploeg voor zowel de 80 als de 300 meter.
Femke werd 3e op de de 80 meter, achter de twee Nederlandse meiden die op de C-spelen ook al net iets sneller waren. Net als op de C-spelen won Femke de 300 meter, opnieuw vlak voor Fenna Klapwijk (rechts op de foto). Femke liep 42,58. Geen toptijd vond ze: “De race verliep niet super, de eerste 150 meter had ik veel wind tegen”, vertelde Femke tegen de Amersfoortse Courant.
Het Nederlands team won de interland.

Bij de International High Jump Meeting in het hoogspringmekka Zoetermeer staat, zoals de naam van de wedstrijd al doet vermoeden, alleen hoogspringen op het programma. Er is een internationaal bezette mannen- en vrouwenwedstrijd en een talentenwedstrijd. Voor de talentenwedstrijd worden de beste Nederlandse hoogspringers onder de 23 jaar uitgenodigd, ook doen er altijd wel één of meer goede Belgische of Duitse hoogspringers mee. Marius Wouters haalde hier met 2,01 meter een vierde plaats.