Menu

Algemeen

Hans-en-Yvonne-klazienaveen-1.jpg

Hans van der Linden en Yvonne van Keulen

Triatlon is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. In Amersfoort in AV Triathlon de enige vereniging die zich richt op deze mooie en uitdagende sport.
Wie bij AV Triathlon begint met (onderdelen van) de triatlonsport staat niet alleen. We hebben goed opgeleide trainers die triatleten kunnen begeleiden. Bij hen kun je met al je vragen terecht. Ook kun je meedoen aan trainingen, waarmee je je extra goed voorbereid op de triatlon.

Wedstrijden

Wie lid is van de Nederlandse Triatlonbond (NTB) en een licentie heeft kan meedoen aan allerlei individuele wedstrijden. Daarbij variëren de afstanden van de verschillende onderdelen. Zo heb je kwart, halve en hele triatlons. Uitsmijter is de Iron Man… Daarnaast kun je je aanmelden voor de triatloncompetitie.

Clubactiviteiten

Bij onze vereniging organiseren we jaarlijks zelf een aantal triatlon gerelateerde activiteiten. Zo is de Funtriatlon uitermate laagdrempelig en heel geschikt om kennis te maken met de sport.
De Zwemloop combineert al vele jaren twee disciplines: zwemmen en hardlopen. Jaarlijks wordt de Zwemloop georganiseerd met als uitvalsbasis het Sportfondsenbad in Amersfoort.
Verder is er regelmatig een clubweekend triatlon, doorgaans in het voorjaar.

De triatloncommissie coördineert alle triatlonactiviteiten. Van onze leden verwachten we helpende handen en eigen initiatief houden we hoog in het vaandel.