Menu

Triatlon

Bij AV Triathlon kun je trainen voor alle onderdelen van de klassieke triatlon: hardlopen, fietsen en zwemmen. In de winter fietsen we op mountainbikes.

Onze vereniging heeft enkele tientallen wedstrijdgerichte triatleten. Zij beoefenen de triatlonsport in wedstrijdverband, individueel of in teams. Bij AV Triathlon nemen zij niet alleen deel aan de hardlooptrainingen maar ook aan de fiets- en zwemtrainingen.

Daarnaast is er een grotere groep leden die op meer recreatief niveau deelneemt aan triatlons, of aan één of meerdere fiets- en/of  zwemtrainingen. Een deel van de leden kiest voor combinaties van twee onderdelen die ook onder de triatlonsport vallen, zoals de zwemloop of de run-bike-run. Een ander deel beperkt zich tot één tak van sport, bijvoorbeeld mountainbiken. In clubverband doen we soms mee aan recreatieve fietsklassiekers als de Grenslandtocht (wielrennen) of de Oudejaarstocht (mountainbiken).

Voor alle triatlon onderdelen (wielrennen, mountainbiken, zwemmen, hardlopen) hebben we gespecialiseerde trainers. Zij hebben opleidingen gevolgd en houden hun kennis op peil door het volgen van nascholingen. Een tweetal trainers heeft zich gespecialiseerd als triatlontrainer.

Keuzevrijheid

Bij AV Triathlon heb je veel keuzevrijheid. Wielrennen, mountainbiken, zwemmen, hardlopen of de hele triatlon, recreatief of wedstrijd, ieder lid kan een programma op maat samenstellen. Natuurlijk train je meestal met één van onze trainingsgroepen mee. Maar uiteraard kun je ook individueel werken aan je vaardigheden en conditie.

Voor alle disciplines geldt dat je in totaal vier keer mee mag trainen voordat je besluit lid te worden van onze vereniging.

Ga naar de verschillende pagina’s voor uitgebreide info over onze triatlonactiviteiten of de verschillende onderdelen ervan binnen onze vereniging:

triatlon    zwemmen    wielrennen    mountainbiken   hardlopen