Het leek afgelopen weekend (11-12 september 2021) wel de apotheose van het triatlonseizoen 2021. Nog nooit deden in één weekend zoveel AVT-atleten mee aan een halve (10x) of hele triatlon (3x). De meerderheid ging op 10 september (de halve) of op zondag (de hele) aan de bak in Almere. Maar daarnaast waren er ook AVT-ers actief in Nice, Barcelona en Luxemburg. In Luxemburg en Barcelona werd jammer genoeg door (weers)omstandigheden het zwemonderdeel geschrapt.

Voor een aantal was het hun debuut op een van deze twee lange afstanden, voor de ander was het de zoveelste wedstrijd. Rhonda Eikelboom finishte al weer haar derde hele triatlon en een van de andere routiniers was Hans van der Linden. Hans (75 jaar) ging voor de tiende keer van start voor het voltooien van de hele triatlon en wist en passant met het finishen voor de 5e keer wereldkampioen te worden.

Niet alleen Hans en Rhonda, maar iedereen heeft dit weekend een topprestatie geleverd!

Het seizoen is bijna klaar. De laatste wedstrijden van het seizoen komen er aan. Nijkerk (aankomend weekend) en de week daarna de afsluiting van de competitie in Enschede staan nog op het programma. En dan gaan de triatleten voor een paar weken in ruststand (in zoverre een triatleet dat kent). Maar daarna zal al snel weer de focus op 2022 worden gericht.

Robert van der Kieft