De AV-Triathloncamping langs de rand van de atletiekbaan in Best

De AV-Triathloncamping langs de rand van de atletiekbaan in Best

De week voor de Kermismeerkampen was het spannend: zou de wedstrijd doorgaan, met de weersverwachtingen van 35 graden of meer? Op dinsdagavond kwam het verlossende bericht van de vereniging Generaal Michaëlis in Best: de wedstrijd gaat door. Maar op woensdag en donderdag stond in sommige weersverwachtingen 40 of 41 graden. Overal in het in het land werden voor de zaterdag wedstrijden afgelast. De organisatie in Best hield het hoofd koel. Op zaterdag bleek dat dat terecht was geweest, omdat men vrijwel niets aan het toeval had overgelaten: veel tenten en parasols op het wedstrijdterrein, extra watertappunten, de steeplebak als zwembad, sproeiers op het veld, waterflesjes beschikbaar voor iedereen. Gelukkig stond er de hele dag wat wind zodat er ook bij 35 graden goede omstandigheden waren voor prima prestaties.

De jongens op het podium

Al ruim 10 jaar gaat er begin juli een grote delegatie naar Best. Voor de meerkamp, maar ook voor één van de grootste kermissen van het land. Dit jaar leverde Triathlon met 23 deelnemers de op één na grootste delegatie.
De afgelopen weken hadden vooral de meisjes bij diverse wedstrijden in de schijnwerpers gestaan, in Best was het de beurt aan de jongens. In drie categorieën stonden er maar liefst vier jongens op het podium, allemaal met één of twee handenvol p.r.’s.

Jongens B

De vijf B-junioren Rick, Joppe, Wim, Arthur en Reinder merkten direct dat het uitstekend sprintweer was: ze openden hun wedstrijd allemaal met een p.r. op de 100 meter, waarbij Joppe Stokvis met 11,90 voor het eerst onder de 12 seconden dook.
Met 6,16 bij verspringen ging Joppe naar de top van het klassement waar hij de rest van de wedstrijd in de buurt bleef.
Spectaculair was het polsstokhoogspringen. Rick en Joppe verbeterden beiden hun p.r. met ruim een meter. Ze werden 2e en 3e met 3,53 en 3,43.
Best Joppe Stokvis Rick Hollestelle 2Joppe sloot de dag af met een 2e plaats en een p.r. van 54,37 op de 400 meter, met kort daarachter Reinder, met ook een p.r.: 54,51.

Op zondag bleven de jongens de reeks p.r.’s aaneenrijgen en met de afsluitende 1500 meter vlak voor de onweersbui eindigde Joppe op de tweede plaats in het eindklassement, Rick werd derde. Zijn puntentotaal van 5640 is een nieuw clubrecord en brengt Joppe in de landelijke toptien van dit jaar, Rick zit daar met 5452 punten vlak achter.

Jongens C

Ook Sven Jansons kwam de landelijke ranglijst binnen met zijn score van 5250 punten. Sven stelde hiermee vrijwel zeker zijn plaats veilig voor de nationale CD-meerkampen in september in Zoetermeer. Sven werd tweede in Best met twee forse verbeteringen van zijn p.r.’s op de springonderdelen: hij sprong 1,72 hoog en 5,90 ver. Deze laatste afstand was maar liefst een halve meter verder dan zijn p.r. van vorig jaar.

Jongens D

Ton van Mameren boekte ook dikke p.r.’s op hoog en ver: hij won beide onderdelen met respectievelijk 1,57 en 5,11. Ton werd in de einduitslag tweede en staat met zijn 3928 punten nu ook bij de beste 10 meerkampers van het land. Ton kunnen we dus ook hoogstwaarschijnlijk terugzien bij de nationale CD-meerkampen.
Joris van den Hoven won in 3.10,49 overtuigend de afsluitende 1000 meter.

En de meisjes?

Helaas moest Fleur Praas geblesseerd afzeggen. Femke Bol was één van de podiumkandidaten maar deed begrijpelijkerwijze niet mee om zich te sparen voor het EJOF. Fleur en Femke waren wel het hele weekend actief als jurylid.
Tjeerdtje van Gastel kon haar meerkamp niet afmaken omdat haar voetblessure terugkwam.
Sophie Praas maakte mee wat iedere echte meerkamper af en toe tegenkomt: op haar beste onderdeel, het kogelstoten, liep het helemaal niet en bleef ze bijna 3 meter onder haar niveau. Sophie kwam nog wel uit op een zesde plaats in het eindklassement.