Dat maart zijn staart kan roeren bleek dit jaar bij de 3e Lentecross. Waren er de gehele voorafgaande week winterse omstandigheden met kou, wind en sneeuw, op de dag van de Lentecross zelf was het gewoon mooi loopweer. Op een enkele grote plas na lag het parcours er goed bij, maar daar is het tenslotte een cross voor.

Veel lopers aan de start
Met 275 deelnemers stond er weer een behoorlijk groot veld aan de start. In totaal 90 Altislopers en 158 lopers van AV Triathlon zijn gefinisht. Het grote aantal Sportief Wandelaars en Nordic Walkers was opvallend. Waren dat vorig jaar nog uitsluitend lopers van Altis, dit jaar was AV Triathlon ook vertegenwoordigd. Met een gezamenlijke opkomst van een 45-tal lopers zeker voor herhaling vatbaar.

Iedereen kan winnen
Bij het hardlopen werd de strijd aangegaan op basis van handicap waarbij de oudste als eerste vertrokken, zodat iedereen kans had om het cross clubkampioenschap te winnen. Vanaf de start voor het clubhuis van AV Triathlon liep het parcours via het Openluchttheater, de bossen van Birkhoven in waar, afhankelijk van de te lopen afstand, 1 of 2 rondes afgelegd moesten worden.

Nicolle Phillipens

Een hele snelle dame
Op het koningsnummer, de 8 km cross, werd bij de dames de strijd gewonnen door Nicole Philippens in een bruto tijd van 36.05 min. Wie goed naar de netto tijden kijkt ziet dat Nicole sneller was dan alle heren!

Bij de heren pakte Arjan Stegeman de winst in een bruto tijd van 35.22 min. Roelien Jansons was de snelste dame op de 4 km in 21.23 minuten bruto tijd en Jan Willem Nieboer won in 15.56 minuten bruto tijd bij de heren.

Jeugd
Voor de pupilllen van AV Triathlon was dit één van de verplichte wedstrijden. Zo’n 204 pupillen en junioren van Altis en AV Triathlon deden dan ook mee aan de Lentecross 2013. De complete uitslag van alle categorieën is hier terug te vinden.

Op naar volgend jaar!
Al met al een geslaagd gezamenlijk evenement van AV Triathlon en Altis, waarbij velen elkaar weer eens ontmoeten en er fanatiek werd gestreden om de prijzen.

Tot volgend jaar bij de 4e gezamenlijke Lentecross in 2014!

De uitslagen

foto’s van Ries de Beer

foto’s van Wim Slangewal: pupillen en junioren